Testépítés, ahogy még nem láttad

Jujimufu, a ninja-boybuilder-fitness-oroszlán hibrid

2016/08/30

Egyre nagyobb divat lesz itthon is a testépítés. A megannyi létező és hatásos(nak titulált) módszer mellé most mutatunk egyet, amit tuti nem ismersz: Jujimufuét!

Na jó, a testépítés igazából nem is a legjobb szó. Eszünkbe is ötlött Petőfi, egészen pontosan a Minek nevezzelek. Jon Call, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Jujimufu ugyanis kidolgozott egy olyan edzésmódszert, vagy edzéstervet, vagy  mit, ami minden, csak nem szokványos.

A legtöbb gyakorlat első ránézésre balesetért, nyílt törésért és orvosért kiált. Másoknak szimplán csak értelmét nem látjuk. Akad köztük olyan is, amik véleményünk szerint a fizika törvényszerűségeinek határait feszegetik. Viszont elnézve Jujimufu alkatát hatásosságukat s ebből adódóan létjogosultságukat nem vonhatjuk kétségbe. Az úriember ugyanis -aki első ránézésre leginkább egy oroszlánra emlékeztet- nem kicsit van kipattintva. Első ránézésre erőembernek néznéd, de közben meg úgy mozog, mint egy ninja, olyan laza mint egy balerina, és olyan trükköket hajt végre, hogy csak lesünk.

Euro Training

Jujimufu egyébként indult az American Ninja Warriorban is, és saját edzőtermet vezet, az Acrobolixot. Ez az akrobatikus és anabolikus szavak ad hoc nászából jött, és leginkább azt takarja, amit ő is végez edzés néven. Egyszer mindenképpen kipróbálnánk, aztán ki tudja? Ha túlélnénk, még lehet rá is kapnánk!

Jujimufu Instagram | Facebook

Hozzászólások