Teszteld le, mennyire beszélsz királyul

2019/09/14

A királyi család kicsit érdekesebb a nagyvilág számára, mióta a hercegek megnősültek és újabb kis trónörökösökkel gazdagodott a család. Nem is gondolnánk, hogy vannak olyan szavak, amiket a kis royalok maximum a TV-ből hallanak, mert nem használja senki az ő köreikben, ugyanis illetlenség.

Kate-looked-very-maternal-while-talking-two-young-royals-Estella

A következő kis tesztből kiértékelheted, mennyire beszélsz királyul. Válaszolj a kérdésekre, majd a végén add össze a pontjaid és nézzük meg, mennyire royal a szókincsed.

Hogyan kérsz elnézést?
A legtöbben azt feltételeznénk, hogy a pardon egy nagyon elegáns és illedelmes formája bocsánatunk kifejezésének. Nos, nem. A királyi család tagjai nem használják és nem is díjazzák, ha valaki azt mondja nekik, hogy pardon. Helyette ők a bocsánat és elnézést szavakat preferálják.

royal

Milyen szót használsz a mellékhelyiségre?
Elég szánalmas okból kifolyólag nem használják a toalett szót a helyre, ahova ők is egyedül járnak: azért mert francia eredetű. Ha illemhelyet keresnél a Buckingham Palotában, akkor mondd, hogy WC vagy mosdó.

royal2

Hogyan hívod a nappalit?
Erre minden értelmes magyar rávágja, hogy pont úgy, aki flancolni akar, az pedig a lounge szóval cifrázza a helyiség megnevezését. Sajnos, egyik sem nyert, ugyanis a royalok társalgó szobának vagy fogadó szobának hívják a nappalit.

royal4

Na és akkor minek nevezed azt a bútort, amire leülsz a nappaliban?
Sajnos nem úgy annak, aminek elsőre gondolod. Nem ülőgarnitúra, nem is kanapé, még annyira sem pamlag és semmiképpen nem fotel. Ők kérlek szépen, királyi ülepüket szófára helyezik, ha picit pihentetnék a sok royalkodás után.

royal3

Mit mondasz, ha valakinek jó illata van?
A “tetszik a parfümöd” bizony nem a helyes kifejezés, amit keresel. A királyi család illatot permetez magára, nem parfümöt, így nekik kérlek szépen, illatuk van és azt dicsérik.

royal5

Te hogyan hívod az édességet, amivel megkoronázod a vasárnapi ebéded?
Ugye azt hitted, hogy letudod ezt a kérdést egy magyarosított angol szóval? Tévedtél, ugyanis nem a desszert a megfelelő kifejezés, hanem a pudding. Az angol felső osztály a sütiktől az igazi puddingokig mindent így hív.

_89359636_getty

Na, most pedig nézzük meg, mennyire royal a szókincsed.

5-6 helyes válasz:
Trónra születtél, de rossz helyre! Ne lepődj meg, ha nem mindenki fogja érteni, miről beszélsz idehaza. Minden esetre nem lesz kínos csend, ha megszólalsz a királyi család köreiben.

3-4 helyes válasz:
Hupsz, lecsúsztál a trónról! Ne csüggedj, ez még nem azt jelenti, hogy nem tökéletes a szókincsed, csak nem igazán illik bele az ő kincstárukba.

0-2 helyes válasz:
Megnevettetted a Buckingham Palota őreit! Azért ez nem mindenkinek sikerül, viszont te annyira nem beszélsz royalul, hogy még nekik is mosolyt csaltál az arcukra. Hidd el nekünk, hogy te vagy az átlag és talán a legnormálisabb kategória.

Ha élvezted a kis játékunkat, akkor oszd meg a cikket ismerőseiddel is.

 

Hozzászólások