Ti is Csemer Bogit küldtétek volna az Eurovíziós Dalfesztiválra?

Idén ő képviseli hazánkat

2015/03/01

A Dal című verseny nyolc előadója jutott be a szombat esti fináléba, amelyen az volt a tét, hogy májusban ki képviseli hazánkat a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon, Bécsben. A nézők szavaztak, a győztes dal szerzője tavaly vált világszerte ismertté egy másik produkcióval, már csak a hozzá készített Photoshop-klip miatt is.

A Dal nyolcas döntőjét Csemer Boglárka, művésznevén Boggie nyerte meg, aki Wars for Nothing című szerzeményével meggyőzte a szavazókat, hogy neki kell minket képviselnie május 19. és 23. Bécsben, a 60. Eurovíziós Dalfesztiválon.

A műsorba egyébként 351 dal nevezett, amiből a hat hetes műsorsorozat végén a négytagú zsűri négy produkciót szavaztatott meg a nézőkkel. A szerencsés (vagy inkább legjobb) Szabó Ádám (Give Me Your Love), Mujahid Zoli (Beside You), Csemer Boglárka és a Spoon (Keep Marching On), közülük Boggie került ki győztesen, ezzel az előadással:

A 28 éves énekes egyébként tavaly vált világszerte ismertté, annak a klipnek köszönhetően, amely Parfüm című számához készült, és amelyben Photoshop segítségével alakították át teljesen a videó végére.

Tavaly Kállay-Saunders András képviselte hazánkat a Running című dalával, mely végül remek helyen zárt, ötödik lett. Ez volt a második legjobb magyar teljesítmény az Eurovízión, az első Bayer Friderikáé, aki 1994-ben negyedik lett Kinek mondjam el vétkeimet? című számával.

Egy éve Koppenhágában az osztrák Conchita Wurst nyerte a nemzetközi versenyt, a Rise Like a Phoenix című dalával, vagy inkább feltűnő és extrém megjelenésével.

Hozzászólások