Tihanyi Levendula Fesztivál

A nyár egyik legszebb programja

2016/06/03

Ha egy romantikus és emlékezetes napot töltenétek el párotokkal, vagy érdekes, aktív kikapcsolódásra vágytok irány a Tihanyi Levendula Fesztivál!

Június 26-án ismét megrendezik a Levendula Fesztivált, egy buszos túra keretében. Ha egyénileg szeretne utazni, természetesen megteheti, így mindenki megtalálja a kedvéhez való utazási formát.

A levendula fontos és kiemelt szerepet játszott Tihany történetében, mai napig jeles hagyományai vannak a termesztésének és feldolgozásának. Ezek a hagyományok elevenednek fel minden évben a Levendula Fesztiválon.

Program:

Indulás a kora reggeli órákban, majd érkezés Tihanyba, ahol már vár túravezetőnk.

A túra időtartama 3 óra, szintkülönbség 100 m, a túra hossza kb. 3 km. Útvonala Tihany, Sajkod – Apáti-tető – Öreglevendulás – Nyereg-hegy – Tihany, Sajkod.

A szakvezetés során az érdeklődők megismerhetik a félsziget állat- és növényvilágát, védett természeti értékeit és a levendula történetét Tihanyban. A túrán való részvétel nem kötelező, kérjük ezt foglalásnál fixen jelezzék. Amennyiben nem tartanak csoportunkkal, addig szabad program áll rendelkezésükre.

A túra során zárt cipő, kalap/kendő viselése javasolt. A túrát követően szabad program (ebédelési lehetőség, levendula vásárlás, strandolási lehetőség…), majd indulás Balatonfüredre, ahol igény szerint kisvontatos városnézést indítunk és kényelmesen megismerkedhetnek Füred festői városával.

Balatonfüred a kultúra, a szőlő és a bor nemzetközi városa, a Balaton északi partjának fővárosa, a part legrégebbi üdülőhelye, költőink és színészeink múzsája, ötcsillagos város, villáival egy kis ékszerdoboz. Mindenki ismeri a kicsit már elcsépelt szlogeneket, mindenki ismeri Füredet. Vajon van még valami új, amit adni tud?

Indulás haza a kora esti órákban, érkezés haza a forgalmi viszonyoktól függően az esti órákban.

Részletek és foglalás ITT 

Facebook esemény ITT 

Hozzászólások