Speciális Tinder spermadonor keresők számára

Rendelj apát a gyerekednek egy alkalmazáson keresztül!

2016/09/29

Spermadonor kereső alkalmazással bővült a világháló. Bizony, nem viccelünk. A Tinderhez hasonló húzogatós applikáció indult hódító útjára Angliában. 

Az internet világa igencsak meghökkentő dolgokat produkál néha. A legújabb csoda egy spermadonor kereső alkalmazás, melynek a neve order a daddy, azaz rendelj egy apucit vagy valami ilyesmi. Ezt az új alkalmazást az Egyesült Királyságban találták ki, hogy megkönnyítsék azon nők helyzetét akik így óhajtanak teherbe esni. Az elsődleges cél az volt, hogy a hölgyeknek ne kelljen számtalan ember előtt besétálniuk egy spermabankba, hogy elmondják kívánságaikat. Ha ezt vesszük figyelembe igazán nemes gesztus.

Az alkalmazás teljesen legális, hiszen a Központi Spermabank ellenőrzése alatt fut. A donorok természetesen nem névvel regisztrálnak az oldalra, csupán egy számot rendelnek hozzájuk. Aadatlapjukon megtalálható minden, ami egy felelős kismamát érdekelhet. Származás, szemszín, hajszín, súly, magasság és természetesen orvosi leletek évekre visszamenőleg. Ellentétben a Tinderrel és a többi társkereső oldallal az order a daddyn nincsenek fotók a férfiakról a személyiségi jogok teljeskörű védelmének érdekében. A felhasználók mikor regisztrálnak meg kell adjanak egy kívánságlistát, amin az elvárt kritériumok szerepelnek. Ha pont nem található ilyen donor az adatbázisban, várólistára kerül az ügyfél és amint megjelenik az áhított spermadonor, értesítik a várakozót.

Az alkalmazás körül kisebb-nagyobb viták alakultak ki, hogy mennyire elfogadható ez az egész. A Központi Londoni Spermabank szerint minden lépés megfelel a hivatalos eljárásnak. Ezzel szemben egyes aktivisták kifogásolják azt, hogy ezzel még lejjebb csökken a szülővé válás öröme pedig a mai világban már így is kevéssé élik meg ezt a fiatalok teljes boldogsággal. 

A spermabank alkalmazása már elérhető a Google Play és az App Store áruházakban is. 

Hozzászólások