Tintahalkarikák sörbundában, mártással

Tengerparti hangulatot idéző ebéd

2017/07/04

A tintahalkarikák tökéletes kiegészítői lehetnek egy egészséges, tartalmas ebédnek. Különlegessége ellenére nem kell tőle megijedni, nem nehéz elkészíteni.

Hozzávalók:

  • 6 ek liszt
  • 150 ml sör
  • 1 db citrom
  • 1 csipetnyi élesztő
  • 500 g friss vagy fagyasztott tintahal
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olaj
  • 2 dl víz
  • 350 g tejföl
  • 3 ek liszt
  • só, bors, ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tintahalat megtisztítjuk majd karikákra vágjuk. Ha mirelitből dolgozunk, olvasszuk ki. A liszttel és a sörrel keverjünk ki egy sűrű tésztát, amibe majd a tintahal karikákat mártogatjuk. (Ha a megszokott világos sörrel készítjük, akkor egy csipet élesztőt is adhatunk hozzá.) Tegyünk pár db jégkockát a tésztába.

2. Jól forrósítsuk föl az olajat. Ezután mártogassuk a tintahal karikákat a tésztába. Majd dobjuk a forró olajba. Süssük szép aranysárgára, majd helyezzük konyhai papírtörlőre őket, hogy leitathassuk a fölösleges olajat. (A tintahalat nem szabad túl sokáig sütni, különben gumis állagú lesz.)

3. Sózzuk meg a tintahalat, majd lássunk hozzá a mártáshoz. 

4. Egy edénybe kevés olajat öntünk, majd az összezúzott fokhagymát kicsit megpuhítjuk rajta. Hozzáadjuk a lisztet, és elkeverjük vele. Ezután hozzáadjuk a vizet, és csomómentesre keverjük.

5. Beletesszük a tejfölt, és miután már sima, ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, és egyszer felforraljuk.

Jó étvágyat! 

(via, forrás, kép: gringos.hu)

Hozzászólások