Tippek a Glamour napokra, avagy viszlát hosszú sorban állások!

5 tipp, hogy elkerülhesd a kígyózó sorokat

2016/04/01

Nemsokára megkezdődnek a shopping-ünnepnek nevezett Glamour napok: a plázák emberekkel, a boltok pedig kígyózó, hosszú sorokkal telnek meg. Ha szeretnéd elkerülni az idegőrlő, órák hosszas várakozást, adunk pár tippet.

1. Ki korán kel…

Vannak, akik megtehetik, hogy külön szabadságot vegyenek ki erre a napra (esetleg csak délutántól dolgoznak), vagy egyetemistaként épp nincsen órájuk: ha te is ezek közé tartozol, érkezz reggel nyitásra, vagy délelőtt – így nem fognak még annyian tolongani, és készlethiány sem lesz, te pedig kényelmesen dobálhatod a kosaradba a kinézett árukat.

2. Kuponzsonglőr

Érdemes megnézegetni az összes kupont, és aszerint írni egy listát, hogy mire van szükséged, majd kivágva üzlet szerint rendezni a őket, hogy ne a helyszínen kelljen kiszedned – a profibbak külön menetrendet is készíthetnek, miszerint melyik nap melyik boltba terveznek menni. Plusz tipp: van, ahol össze lehet vonni az üzlet saját végösszegi kuponját a megvásárolandó termékével (pl Rossmann 10%-os kupon, vagy Müller 20%-os kupon), ezekre érdemes külön figyelned.

3. Előzetes terepszemle

A kuponok előkészítése mellett érdemes a Glamour-napok előtti héten elmenni az üzletekbe felmérni a terepet – ez főleg a ruhák esetén jön majd jól, hiszen nem kell végigvárni a kígyózó sorokat a próbafülkénél: csak lekapod a méreted az áhított darabból, és már menetelhetsz is a pénztár felé egy boldog mosollyal, míg a többiek a hosszú sorokban sóhajtozva várják a sorra kerülést.

4. Kincs, ami nincs

A központi plázák és drogériák helyett (ahol sokszor órák alatt elfogy a készlet, és idő mire újratöltik), érdemes az eldugottabb, kívül esőbb plázákat, üzleteket és drogériákat választani ahol nyugodtabban vásárolhatsz: kevesebb a tömeg, és több a választék. Tipp: A kuponfüzetben egy üzletlistából tudod ellenőrizni, hogy hol válthatóak be az adott kuponok.

5. Érkezz társasággal

Jó társaságban csak úgy repül az idő: így ha véletlenül mégis sikerül belecsöppenned egy hosszabb kasszánál való várakozásba, legalább lesz kivel egymást biztatni és megbeszélni a további menetrendet – érdemes egy barátnőt vinni a pasi helyett, így stresszelés és idegeskedés helyett a vásárlás egy kellemes élménnyé válik.

Mea Mea, az RC News divatszakértője

Hozzászólások