Titkok a világ leghíresebb műalkotásairól

Rejtélyes építészeti remekművek, festmények

2016/10/10

Tudtad, hogy néhány műalkotást titkok öveznek? Nos, most megmutajuk ezeket az apró rejtélyeket, amik még különlegesebbé teszik ezeket a remekműveket.

Imádjuk a rejtélyes, különleges és szép dolgokat. A világ minden táján akadnak csodálatos festmények, építészeti remekművek, melyeket titkok öveznek. Összeszedtük nektek a 4 legjobbat! 

1. Az Eiffel-toronyban van egy felső emeleti lakás

Gustave Eiffel aki Párizs szimbólumát tervezte annak idején beépített magának egy kis apartmant a torony legfelső emeletére. Gyakran ott pihent meg vagy híres embereket fogadott a csodálatos lakásban. A legnevesebb ember aki megfordult ott Thomas Edison volt. A kuckó -ami nem is olyan kicsi- egy fürdőszobából, két hálószobából, egy nappaliból és egy konyhából áll. Természetesen a kilátás lenyűgöző. Napjainkban múzeumként működik és megtalálható benne Eiffel és Edison viaszszobra is. 

2. A Rushmore-hegyben egy időkapszula van elrejtve

Az elkészítés során az építész Gutzon Borglum Abraham Lincoln mögött ásott egy barlangot, mert úgy tervezte ide rejti az USA alapvető nyilvántartásait, dokumentumait, hogy a jövő generációjának is meglegyenek ezek. Az építés során azonban Borglum meghalt, így a rákövetkező 50 évben a hely üresen állt. 1998-ban végül dokumentumokat és emlékeket helyezett el ott egy időkapszulában.

3. Miért piros a Golden Gate-híd?

A Golden Gate-híd az egyik legtöbbet fényképezett építmény a világon. Hogy miért piros? Mindjárt megtudjátok. Eleinte az Egyesült Államok Haditengerészete fekete-narancssárgára akarta festetni a hidat. A tervező azonban úgy gondolta, az nem látszana eléggé mindenféle időjárásban. Ezért lett végül piros, mert az a ködben is remekül látszik.

4. Az ég a Sikoly című festményen

Edvard Munch híres festményének eredeti címe The Scream helyett The Scream of Nature volt. A művész így írt a naplójában “…Hirtelen az ég vérvörös lett, abbahagytam a festést. Kimerültnek éreztem magam. Nekidőltem a kerítésnek és vért láttam mindenhol.” 2003-ban egy csillagászokból álló csoport megfejtette, hogy a művészre valószínűleg a skarlátvörös ég hatott, amit a Krakatau vulkán kitörése okozott.

 

 

Hozzászólások