Titkos kapcsolat a főnökkel és kamu barátok?

Máté Mágus válaszol

2015/04/03

Minden pénteken szakértő jósunk, Máté Mágus válaszol kérdéseitekre. Nincsenek tabuk, semmi sem kínos, bátran kérdezd meg azt, amit még a legjobb barátodtól sem mernél! Máté egy ismeretlen ismerősként, objektíven, a legjobb tudása szerint világít rá a problémára és a megoldásra. Öt kérdés, öt jóslat, minden héten! Segítünk! Most a közös gyermekvállalásról, titkos viszonyokról és nem igaz barátokról!

mate_magus
Máté Mágus, az RC News horoszkóp szakértője

 

A problémám a túlsúlyommal kapcsolatos,illetve leginkább az, hogy az évek óta összejáró baráti társaságunkban gyakran tréfálkoznak, cikiznek vele, amit tudom (vagy legalábbis remélem), hogy nem rossz szándékkal tesznek, de nekem nagyon kellemetlen. A munkahelyemen sosem tráfélkoznak ezzel, de már ott is kellemetlenül érzem magam. Diétával már próbálkoztam többször is, de nem tudok több időt szakítani rá. Én képes lennék elfogadni magam, de nem megy, ha más állandóan figyelmeztet a hibámra. Nem szeretném őket megbántani, de mit tegyek, hogy végre békén hagyjanak? (Klári, 41 éves)

Kedves Klári! A legfontosabb dolog, hogy csak azoknak a véleményére adj, akik fontosak neked. Azok a barátaid, akik szeretnek téged, azok mind feltétel nélkül elfogadnak úgy, ahogy vagy. Számukra nem a kilóid a fontosak, hanem az, hogy milyen ember vagy valójában. Ha nem sikerül így cselekedned, akkor jobban magadba kell nézned, hogy valóban el tudod-e fogadni önmagadat? Elképzelhető, hogy csak elhiheted magaddal. A kettő nem ugyanaz!

The heart inside

27 éves vagyok, évek óta együtt járunk velem egyidős barátnőmmel, és annyira komolyra fordult a dolog, hogy az utóbbi időben sokat beszélgetünk a házasságról és a közös jövőről. Ezért érthetően megörültem, mikor elmesélte egyik este, hogy terhes. Az viszont lehangoló volt, hogy ő egyáltalán nem volt lelkes, sőt, arról győzködött, hogy el szeretné vetetni. Én tiltakoztam akkor is és most is, nekem ez nagyon fontos , de eddig nem sikerült meggyőznöm. Bevallom, nagyon nehéz helyzetben érzem magam, nem tudom, mit tegyek, hogyan viselkedjek, hogyan győzzem meg? Nálam ez akár szakító ok is lehet. (Dávid, 27)

Kedves Dávid! Egyértelmű, hogy a barátnőd most csak megijedt a terhességtől. Nyugodj meg, ő is ugyanúgy fog örülni neki, mint ahogyan most te is. Az elvetetés gondolata ugyan megfordult a fejében, de nem emellett fog dönteni. Boldog jövőtök lesz együtt, csak pozitívan!

 

A barátommal hat és fél éve vagyunk együtt, tényleg jól működik a kapcsolatunk. Megbeszéltük azt is, hogy nem házasodunk össze, ami leginkább rajtam múlt, hiszen nem hiszek a házasság intézményében, de eszem ágában sincs elhagyni a barátomat. Jól tudja ezt ő is. Azonban múlt hétvégén váratlanul megkérte a kezem, az én véleményem azonban változatlan. Gondolkodási időt kértem, de tudom, ha nemet mondok, akár véget is érhet az egész. Én továbbra sem szeretnék férjhez menni, viszont együtt akarok maradni vele. Mit tegyek? (Katalin, 36)

Kedves Katalin! El kell fogadnod azt, hogy egy párkapcsolatban élsz, ahol nem mindig az van, amit te szeretnél. Ha hosszú időre tervezel vele, akkor nyugodtan mondj igent, és házasodjatok össze, hiszen semmi vesztenivalód nincsen. A házasságtól igazából azért húzódsz vissza, mert nem vagy biztos az érzéseidben. Ne fogd külső okokra (házasság intézménye) a bizonytalanságodat!

iStock_000057092526_Small

Másfél hónappal ezelőtt kölcsönadtam egy barátomnak ötvenezer forintot. Kérte, hogy megadhatná-e tízezer forintonként törlesztve, én pedig belementem, hiszem több mint tíz éves kapcsolatról van szó. Az első két részletet meg is adta, azonban a harmadik elmaradt, majd amikor rászóltam, hogy  szükségem lenne a pénzre, kikérte magának, hogy miért gyanúsítgatom, hiszen ő mindent megadott. A megdöbbenéstől szóhoz sem jutottam, azóta egyszer hívtam (más miatt is), fel sem vette, és nem tudom,mit tegyek. A pénzre szükségem van, de a barátomat sem akarom leveszíteni, viszont nem tudom hova tenni a viselkedését. Mit tegyek? (Gabesz, 28)

Kedves Gabesz! Sajnos erről az összegről már le kell tenned. A barátod önszántából nem fogja visszaadni, sőt, amennyire csak lehet, kerülni fog téged. Mivel papírotok nincsen a kölcsönről, így hivatalos úton sem tudod behajtani rajta. Be kell látnod, hogy átvertek, de legalább tudod, hogy erre a barátodra nem számíthatsz majd, amikor nálad kell összehúzni a nadrágszíjat.

 

Már majdnem egy éve dolgozom egy cégnél, ahol a közvetlen főnököm egy-két hónapja megváltozott, és látványosan próbálja más síkre terelni a kapcsolatunkat. Flörtöl, félreérthetetlen vicceket süt el, én pedig nem tudok mit kezdeni ezzel a helyzettel. A cégnél nagyon szeretek dolgozni, a munkahelyváltás egyelőre szóba sem jöhet, de tudom, kezdenem kell ezzel a helyzettel valamit. Bizonytalan vagyok, nem akarok elszúrni semmit: mit tegyek? (Ágnes, 31)

Kedves Ágnes! Jól látod a helyzetet, a főnököd valóban próbál kikezdeni veled. A legjobb megoldás az, ha úgy teszel, mintha tudomást se vennél róla. Próbálj nem zavarba jönni tőle, mert ezáltal csak még jobban adnád alá a lovat. Vedd fel a pókerarcot, és előbb vagy utóbb, de le fog neki esni a tantusz, miszerint te egyáltalán nem szeretnél tőle semmit.

Hozzászólások