Titokban ítélték el a drogozó Kucsera Gábort

A sportoló megdöbbent, fellebezik

2015/09/16

Kucsera Gábor, a Vasas kajakosa júliusban bukott meg egy doppingellenőrzésen, szervezetében kokaint találtak. Az ítéletet azóta meg is hozták ügyében, de nem hozták nyilvánosságra. Viszont súlyos, több éves eltiltás lehet, a sportoló ugyanis fellebbezett.

Azt lehetett sejteni, hogy Kucsera Gábor súlyos büntetést kap az eset után, ami élsportolói karrierje végét is jelenthet, hiszen már 33 éves. A keddi ülést nem verték nagy dobra, és a döntés után sem akart beszélni senki róla. Sem maga a kajakos, sem pedig a bírák.

“Az elsőfokú döntés megszületett – mondta Blikknek a Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője. – A sportoló már a tárgyaláson jelezte, gondolkozik az esetleges fellebbezésen. Ha ez megtörténik, a másodfokú doppingbizottság elé kerül az ügy.”

kucsera
Fotó: MTI

A másodfokú döntés után Kucsera még a lausanne-i székhelyű nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordulhat. A reakójából valószínűsíthető, hogy a MACS szigorú döntést hozott, azaz négy évre meszelte el a kétszeres világbajnokot, ami biztosan pontot tenne karrierje végére.

Hozzászólások