Tíz kilométert úszott a kutya a családjáért

Aztán gyalogolt még húszat

2016/09/01

Rylee, a kutya, aki nemrég a Michigan-tóba esett gazdái csónakjáról, kalandos úton, de végül hazaért. Tíz kilométert úszott, és húszat gyalogolt a családjáig.

Edward Casas (56) az ABC Newsnak mesélte el, hogy a kutya akkor veszett el, mikor vasárnap feleségével csónakáztak a Michigan-tavon. A csónakjuknak műszaki problémája akadt. Edward a motort ellenőrizte, Kristin (49) pedig a kormányzásra felügyelt. Nagyjából tíz percig kötötték le őket a teendők, de mire visszaértek a fedélzetre, Rylee már eltűnt.

Kristin és Rylee | ABC News

Edward azonnal leadta a jelzést a rádióján, de Rylee nem került elő. Az egyik horgász, aki válaszolt a rádión, a feleségéhez, Lynn Fiedorhoz irányította a szomorú házaspárt, aki egy elveszett ebeket kereső önkéntes csapat vezetője. Mikor a hölgy megtudta, hogy Rylee egy belga malinois, ráadásul a fajta messze földön híres intelligenciája mellett még keresőkutyának is képezték, megnyugtatta a házaspárt. Úgy vélte ugyanis, hogy Rylee minden kétséget kizáróan haza fog találni a családhoz. Miután mozgósította az önkénteseket, hamarosan fel is hívta őt egy szemtanú, hogy látta a kutyát az egyik közeli erdőben. Azonnal odasiettek, majd mikor leszálltak a kocsiról, Edward előszedte Rylee kedvenc sípolós játékát, és nyomkodni kezdte. A mindössze tíz hónapos kölyök perceken belül boldogan rohant hozzájuk.

Mrs. Fiedor elmondása alapján a kutyának legalább 10 kilométert kellett úsznia, és kétszer ennyit futnia ahhoz, hogy eljusson odáig, ahol végül megtalálták. Bár a belga juhászkutyák atletikus felépítésűek, egy 10 hónapos kölyöktől figyelemre méltó teljesítmény – pláne ilyen rövid idő alatt!

Hozzászólások