Tízmillió forint három gyerekért

Az állam fizet a szülésért

2015/12/16

Lázár János a szerdai sajtótájékoztatóján közölte, hogy az, aki 10 éven belül 3 gyermekkel gyarapítja a magyar populációt, az Családi Otthonteremtési Kedvezményben (csok) részesül. A 10 millió forint vissza nem térítendő támogatás mellé 10 millió forintos hitel is jár.

Kellemes és hasznos is lehet ez a tevékenység.”

Úgy tűnik, hogy a napokban robbant hazai genderbotrányt most más oldalról próbálják enyhíteni a politikusok, az már más kérdés, hogy az üzenet ezúttal ténylegesen a népességcsökkenés javítása vagy továbbra is a nők kötelességeit akarják mederben tartani. A tízmillió forintos hitelhez egyébként 25 éves futamidőt adnak garantált 3 százalékos kamattal. 

Ez a kedvezmény új lakás vásárlása vagy építése esetén igényelhető,  tehát tekinthető a szocpol reinkarnációjának is.  Új építésű lakások esetén már két  gyermekért is jár a csok, 2,6 millió forint támogatással. Lázár azt is elmondta, hogy olyan családok is igényelhetik a tízmilliót, akik korábban folyamodtak ilyen segítséghez, de le kell vonni belőle a már felvett összeget. Azt még nem tudni, hogy mi történik olyankor, ha nem sikerül teljesíteni a gyermeklétszámot, de a miniszter szerint ezen a kérdésen még dolgoznak.

kacsa pénz

Mind emellett tegnap elfogadták az új lakásvásárlás és új házépítés áfacsökkentését, ami 27%-ról 5%-ra zuhanást jelent januártól. Lázár bejelentése szerint csak bizonyos négyzetméterig lehet kedvezményt igényelni. A támogatással épített lakóhelyekhez nem kell majd építési engedélyt kérni, csak a jogszabályokat betartva bejelentést tenni.

Hozzászólások