Tízmilliós adótartozás – feketelistán az énekesnő

Nagy lábon él, de adót nem fizet?

2014/08/05

Baby Klári felkerült a NAV feketelistájára, mivel az adótartozás, amit felhalmozott, meghaladja a 10 millió forintot. Pedig úgy hírlik, Klárinak nagyon is jól megy; egy MLM-es cégben felső vezető lett, emellett sikeres lapkiadói tevékenységet is végez. 

Baby Klári (fotó: Facebook)

A 90-es éves egyik leghíresebb lánycsapata, a Baby Sisters szőke énekesnője jó ideje eltűnt a nyilvánosság elől, a civil életben megtalálta a szerencséjét, hiszen sikeres üzletasszony lett. Egy multilevel marketing rendszerben működő cégnél kezdett dolgozni mintegy tíz évvel ezelőtt, és villámgyorsan lépdelt felfelé a ranglétrán, ami egyenes arányban volt jövedelme emelkedésével. Hamar elérte a vezetői szintet, ahol már komoly jogdíjakat, passzív jövedelmet kap, ami együtt jár egy igen nívós életstílussal, luxus utazásokkal. A cégben végzett tevékenysége mellett lapkiadással is foglalkozott, ami további jelentős bevételt hozhatott a konyhára.

A Blikknek azonban feltűnt, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal feketelistáján Baby Klári neve is szerepel. Ezek szerint mégsem mehet annyira jól az egykori énekesnőnek, mert egy ekkora adótartozás azt jelenti, hogy 10 millió forintot meghaladó összeget nem fizetett be a NAV-nak.

A napilap szerette volna megszólaltatni Klárit, és megtudni: mi vezethetett idáig, de semmilyen formában nem sikerült őt elérniük.

Nem ő az első – és vélhetően nem is az utolsó – híresség, akinek meggyűlik a baja az adóhatósággal. Gáspár Győzőnek bérelt helye van a NAV nyilvántartásában, őt épp adócsalád miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, de az adó tartozás azóta is halmozódik.

Sőt, az egykori Baby Sisters másik tagjának, Gabinak is komoly fejfájást okozott már a hatóság. Igaz, nem feledékenység vagy adócsalási szándék miatt, hanem őt egy álkönyvelő verte át, és többmilliós összeget kellett fizetnie azért, hogy egyenesbe kerüljenek cége ügyei.

Hozzászólások