Több bomba pusztított az Indonéz fővárosban

Halálos áldozatokat követelt a merénylet

2016/01/14

Összesen hét bomba robbant Jakarta központjában, amiből legalább egyet öngyilkos merénylő aktivált. Eddig hat ember vesztette életét az indonéz fővárosban, köztük három rendőr is.

received_2491012060986581

Több robbanás is volt csütörtökön az indonéz főváros belvárosában, a Sarinah bevásárlóközpont közelében. A rendőrség nyilatkozata szerint gránátok robbantak. Joko Widodo, indonéz elnök terrorcselekménynek minősítette a Jakartában történt támadást. Az ENSZ irodája előtti merénylet hat életet követelt, legalábbis eddig ennyiről tudnak. Az áldozatok között három rendőrt is találtak.

Az abc.net értesülései szerint Indonéziát még decemberben fenyegette meg az Iszlám Állam, ám az ország kémfőnökének állítása szerint nincs arra utaló jel, hogy az ISIS állna a mostani robbantássorozat mögött. Az ENSZ épületen kívül az egyik bombatámadás egy Starbucks kávézónál történt, közel az elnöki palotához. Az ezután beindult lövöldözésben a helyi hatóságok szerint 10-14 fegyveres támadó vett részt.

A történések még folyamatosan zajlanak. Felfegyverkezett rendőrök kezdték ellepni a merénylet helyszíneit, majd tűzharcba keveredtek a lövöldözőkkel. Az ENSZ épületét egyelőre lezárták. Habár a fegyverropogások abbamaradtak, még nem sikerült megállapítaniuk, hogy maradtak-e túlélő terroristák. Négyen azonban biztosan meghaltak, közülük kettő öngyilkos merénylő volt. A rendőrök eddig 6 főt őrizetbe vettek.

Figyelem, megrázó bejegyzések kerültek fel a világhálóra!

Hozzászólások