Több-kevesebb napsütés várható hétfőn

A legmagasabb hőmérséklet 15-20 fok között alakul

2014/11/10

Hétfőn a ködfoltok feloszlása után szinte mindenütt lehet több-kevesebb napsütés, az Északi-középhegység térségében maradhat tartósabban felhős az ég. Emellett megélénkül, északnyugaton időnként meg is erősödik a szél, csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-10, a legmagasabb hőmérséklet 15-20 fok között várható.

Kedden a hajnali köd és párásság feloszlását követően változóan felhős lesz az ég, de csapadék nem lesz. A minimumhőmérséklet általában 4-9 fok között alakul, de a kissé szeles nyugati megyékben 10-12 fok lesz a jellemző. A nappali maximumok általában 15-20 fok között alakulnak.

Szerdán sem valószínű csapadék és rövid időre a nap is kisüthet. A leghidegebb órákban 4-9 fok lehet. Nappal 13-18 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön többnyire erősen felhős lesz az ég, de a keleti megyékben hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek. Szórványosan – nagyobb eséllyel a Dunántúlon – alakul ki eső, zápor. A minimumhőmérséklet 4-10, a maximumhőmérséklet 11-18 fok között alakul. Északnyugaton lehet hűvösebb, északkeleten melegebb.

Pénteken nem valószínű csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-9, a legmagasabb hőmérséklet 12-17 fok között alakul.

Szombaton néhol kialakulhat gyenge eső, de hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek. A leghidegebb órákban 3-8 fok lehet. Nappal 11-16 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, szórványosan eshet az eső is. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-10, a legmagasabb hőmérséklet 9-14 fok között alakul.

83452838

Viszonylag sok a felhő a kontinens felett. Európa nyugati partvidéke mentén egy észak-déli irányban húzódó frontrendszer környezetében erősen felhős az ég, és vastagabb felhőzet található északkeleten, a Kelet-európai-síkság nyugati területei felett, valamint helyenként a Kárpát-medence és a Balkán-félsziget térségében is. Nagy területen enyhe az idő; 10 fok alatti maximum-hőmérséklet csupán a Skandináv-félszigeten és az Ural előterében van, a legmelegebbet pedig Olaszország déli felén mérik ahol sok a napsütés is.

A Kárpát-medence jelenleg két ciklonális rendszer közötti átmenti zónában helyezkedik el, majd a jövő héten egyre inkább a nyugati ciklon hatása alá kerül. Térségünkben folytatódik az átlagosnál enyhébb, változóan felhős idő. – MTI

Hozzászólások