Több mint 400 diák énekelt a rákos tanárért

A gimnazisták a tanár ablakánál kedveskedtek

2016/09/15

Több, mint négyszáz gimnazista tanár és diák gyűlt össze egyik tanáruk, kollégájuk háza előtt, aki a rák ellen küzd. Az erről készült megható videót milliók nézték meg.

Közel 29 millió megtekintésnél jár az a videó, ami nemrég került fel a netre. Négyszáznál is több diák, valamint az iskola személyzete látogatott el a Nashville-i Krisztus Presbiteriánus Akadémia tanárához, Ben Ellishez, hogy közösen énekeljenek és imádkozzanak a rákkal küzdő pedagógus ablakánál.

A videót eredetileg a Facebookra töltötték fel, de hamarosan a többi videómegosztóra is felkerült, ráadásul annyi példányban, hogy szinte lehetetlen megbecsülni, hányan látták valójában. Az eredeti feltöltés alá mindenesetre rengeteg gyógyulást és kitartást kívánó komment érkezett, valamint régi és jelenlegi tanulók és családjuk kedves történetei is. Mr. Ellis latint és bibliaismeretet tanít a gimnáziumban, és bár betegsége már régóta gyötri, egészen múlt szerdáig bejárt oktatni az intézménybe. Az iskola igazgatója szerint az ötlet onnan jött, hogy Ben maga is szerette összegyűjteni az embereket egy közös éneklés erejéig. 

A tanár és felesége, valamint öt gyermeke egyelőre nem tudja, mi lesz a következő lépés a küzdelemben. Egy dolog azért biztos: ahogy a videóból is kiderült, Mr. Ellisnek eddig is rengeteg támogatója és segítője volt, a videó elkészítése pedig valószínűleg csak gyarapította a számokat.

Fotó: abcnews
Hozzászólások