Többórás napsütés várható

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű

2015/05/13

Az északi és a keleti országrészben átmenetileg vastagabb felhők is megjelennek, és néhol jelentéktelen mennyiségű eső is előfordulhat. Napközben észak felől csökken a felhőzet, többórás napsütés mindenütt várható, majd gomolyfelhők képződnek.

Délutántól az Alpok irányából zivatarfelhők érik el az országot, emiatt a Dunántúlon egyre többfelé alakulnak ki zivatarok, amelyeket rövid idő alatt jelentős csapadék, viharos szélrohamok és néhol jégeső is kísérhetnek. Szerda estig ez a szervezett csapadékrendszer a Dunántúl keleti részéig juthat el. A légmozgás az ország nagy részén mérsékelt marad, csak a Kisalföldön élénkül meg a déli szél. Hajnaltól fokozatosan északnyugatira fordul és sokfelé megélénkül, a Dunakanyar környékén meg is erősödik a szél.

iStock_000023686055_Small

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8, 16 fok között alakul, a Dunántúl magasabb részein lesz a legenyhébb idő, az Északi-középhegység völgyeiben azonban hidegebb is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 23 és 28 fok között valószínű, a Fertő-tó környékén és az északkeleti határvidéken lehet hűvösebb. – MTI

Hozzászólások