Tokaj-hegyalja legjava egy fesztiválon

Bor, mámor és minden, ami a nyárhoz kell

2015/08/12

Bor, mámor… Bénye – kellhet más egy tökéletes hétvégéhez? Hát persze, hogy nem, úgyhogy augusztus 14-16. között irány Tokaj-hegyalja!

Tokaj-hegyalján mi másról szólhatna egy jó fesztivál, mint a borról? Hát a kultúráról, a gasztronómiáról, koncertekről, gyerekprogramokról, tematikus sétákról és még sorolhatnánk a szuper programokat, amelyek augusztus 14-16. között Erdőbényén várják a fesztiválozókat.

A Bor, mámor… Bénye sajátos hangulatát éppen annak köszönheti, hogy a koncerteknek és az éttermeknek is az erdőbényei borászatok kertjei adnak otthont. A páratlan szépségű táj, az ódon kőfalak és a terebélyes fák mellett a szépen megmunkált fahordók és a modern acéltartályok kápráztatják el a látogatókat.

bmb-2015-sajto-03

A fesztivál idején a falu kertjeiben a hazai jazz, népzene és világzene kiváló előadóival találkozhatunk. A háromnapos rendezvény célja és különlegessége, hogy kevésbé közismert, de minőségi zenét játszó előadóknak is fellépési lehetőséget biztosít. A zene mellett egyre fontosabb szerep jut a kiállításoknak, író-olvasó találkozóknak és gyerekprogramoknak is. Sokszínű kulturális előadások, szép száraz és elegáns édes tokaji borok, a borokhoz komponált ételek, festői falusi környezet, barátságos emberek – minden adott egy kellemes nyári hétvégéhez.

A tokaji borvidék legfinomabb pincészetei képviseltetik magukat, mint az Ábrahám Pince, Bardon Borászat, Béres Szőlőbirtok és Pincészet, Budaházy-Fekete Kúria, Csite, Gigerli Borbár és Bisztro, Gordius Pince, Illés Pince, Karádi-Berger Borászat, Olze Borászat, Préselő Borház, Vayi Borászat.

Hozzászólások