Tőkehal vajban sütve

Bárhol, bármikor, bármivel!

2016/04/28

A tőkehal nem csak finom, de millió felhasználási módja is van. Ráadásul még az ára is megfizethető, így tökéletes lehet bármilyen alkalomra!

Horgászcsaládból származom, így elég hamar egyértelművé vált, hogy imádni fogom a halételeket. Ellenben a magyarországi halakból már annyit ettem, hogy egy időre meguntam őket. Éppen ezért szeretem a kicsit különlegesebb halakból készített ételeket, mint amilyen ez a tőkehal csoda is!

tokehal02

Hozzávalók:

  • 1 kg tőkehalfilé (fagyasztott)
  • 3-4 ek finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1/2 citrom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

  1. Egy serpenyőben 10 dkg vajat hevítünk, beledobjuk a héjastól megroppantott fokhagymákat.
  2. A halfiléket felengedés után tenyérnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk lisztben és a vajban mindkét oldalán aranyszínűre sütjük.
  3. Ha megsült a hal, kivesszük és melegen tartjuk, a fokhagymát kidobjuk.
  4. A serpenyőben maradt vajhoz adjuk az olívaolajat, maradék vajat, rászórjuk a felaprított petrezselyemzöldet, beleöntjük a bort, ráreszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a citrom levét. Összeforraljuk és tálaljuk.
  5. Tálaláshoz szószt teszünk a tányérra, elhúzzuk és rárakjuk a kisütött halszeleteket. Köretnek párolt rizs, sült krumpli vagy párolt zöldség illik hozzá. 

Jó étvágyat!

(Forrás: receptneked)

Hozzászólások