A tökéletes hőmérséklet = tökéletes kapcsolat

22 fokon ég legjobban a szerelem

2014/11/11

A fűtési szezon beköszönte újabb vitaforráshoz vezethet a közös lakásban élő párok számára: hány fok legyen az otthonunkban? Mostantól azonban nem kell veszekedniük a fázós hölgyeknek és a  forró vérű uraknak, hiszen kutatók megállapították: a 22 fok mindenkinek tökéletes.

Felmérések bizonyítják, hogy nem csak olcsó reklámfogásról van szó, hanem a párok több, mint fele rendszeresen összeveszik azon, hogy milyen hőmérséklet legyen a lakásban. A nők fázósak – az ő kezeik és lábaik sokkal könnyebben hűlnek le, így szinte mindig feltekerik a termosztátot. A férfiak ezzel szemben általában forró vérűek, akik inkább a hűvös éghajlaton érzik kényelmesen magukat.

szerelem2

Itt az idő a kompromisszumra! Azokban a lakásokban, ahol a lakók maguk állítják a hőfokot, érdemes a 22-es számon hagyni a termosztát kapcsolóját, ez a középút ugyanis ideális mindkét nem képviselői számára.

Ez a hőmérséklet nem csak kellemes, de még egészségügyi előnyökkel is jár: a kevésbé magas hőmérsékleten kisebb mértékben terjednek a bacilusok, ami az őszi megfázásos időszakban áldásos lehet, ráadásul alacsony hőfok kevésbé szárítja a bőrt, lassítja az öregedést és még a kalóriákat is égeti!

Hozzászólások