Tökéletes programok egynapos kirándulásokhoz

Gyönyörű helyek várnak

2014/08/14

Sajnos nem mindenki teheti meg, hogy egy hétre otthagyja a munkát és a homokos tengerparton süttesse a hasát. Összegyűjtöttük a legjobb helyeket, ahol egy nap alatt is fel lehet töltődni, ráadásul közel vannak és a pénztárcánkat sem terhelik meg.

Visegrád

Visegrád

Visegrádon szinte mindenki járt már iskolai kiránduláson, ezért sokan azt gondolják, hogy unalmas vagy csak gyerekeknek való látványosságok vannak. Pedig felnőtt fejjel teljesen más visszatérni az ezeréves romok közé! A legizgalmasabb élményt talán a Fellegvár jelenti, ahonnan lélegzetelállító látvány tárul a közeli erdőségekre, emellett pedig érdekes kiállításokat is tartogat a látogatóknak. Visegrádon több történeti múzeum is üzemel, de akit nem a régmúlt érdekel, az a Pálinkamúzeumban kóstolhat bele a környék értékeibe, vagy kipróbálhatja a vidék legfinomabb éttermeit, ahol többek között dunai halak is szerepelnek az étlapon.

Veresegyház Medveotthon

Veresegyházi medveotthon

Aki szereti az állatokat, garantáltan imádni fogja a Budapesttől mindössze 30 kilométerre fekvő Medveotthon lakóit is, ahol egy szimpla állatkerttel szemben szinte testközelből ismerkedhetünk meg a macikkal, farkasokkal és szarvasokkal. A különleges állatparkban fakanál segítségével mézzel etethetjük a medvéket, de akár egy sétát is tehetünk a farkasokkal – természetesen a gondozóik védelmét élvezve. A park egész évben nyitva tart, és ideális választás akkor is, ha kisgyerekkel mennénk, hiszen a pónilovagoltatástól a játszóházon át mindenféle program várja a lurkókat.

Eger

Eger

Ezt a várost biztosan senkinek sem kell bemutatni, hiszen ha máshol nem, a történelemórákon biztosan szó volt az egri várat védő magyar hadsereg hősiességéről. Ha valaki gyermekkorában járt Egerben, annak érdemes újra arra venni az irányt, mert az utóbbi idők felújításainak köszönhetően szinte rá sem lehet ismerni az új Egerre. A vár természetesen megőrizte méltó helyét a legizgalmasabb látnivalók listájának tetején, de a szűk, romantikus kis utcácskák, az impozáns terek, a bazárok és a hangulatos éttermek felveszik vele a versenyt. Aki pedig Egerben jár, semmiképp se feledkezzen el meglátogatni a Szépasszony-völgyet, hiszen itt kaphatók az ország legjobb borai.

Tropicarium

Tropicarium

Ezen a szeszélyes nyáron sokszor előfordult, hogy a verőfényes napsütést hirtelen borús idő váltotta fel. Ilyenkor sem kell elkeserednünk, elég, ha valamilyen beltéri programot választunk. Ilyen lehet a Campona bevásárlóközpontban található Tropicarium, ahol nem a megszokott állatkerti lényekkel találkozhatunk, hanem sokkal izgalmasabb szörnyetegekkel. A lakók között megtalálhatóak a lusta aligátorok, az egzotikus hüllők és kétéltűek, az apró majmocskák, a szabadon repkedő madarak, a több ezer színes halfaj, és persze a vizek nehézfiúi, a cápák. Ez a mélytengeri kaland garantáltan felejthetetlen lesz, akár a párunkkal kettesben látogatunk el, akár a gyerekekkel indulunk el ráját simogatni.

Szilvásvárad

Szalajka-völgy

A Szalajka-völgy Szilvásvárad határában, a Bükk-hegység lábánál fekszik, és aki erre vesz az irányt, annak érdemes korán kelni, mert rengeteg csoda vár rá. A völgy egyedi hangulatát a vadregényes, fákkal borított ösvények, a köztük csörgedező Szalajka-patak és a hegyre közlekedő kisvasút adja. A természetvédelmi területen olyan látványosságok vannak, mint a Fátyol-vízesés, az Istálló-kői barlang, ahol ősemberek nyomait fedezhetjük fel, vagy éppen a pisztrángos tavak és a szarvasok karámjai.

libegő

Normafa és libegő

Még a tősgyökeres fővárosiak is sokszor megfeledkeznek arról, hogy csak egy karnyújtásnyira tőlük milyen kalandok várnak rájuk. A Budapest belvárosától néhány kilométerre található Normafa ideális hely mindenféle szabadidős tevékenysége: lehet túrázni, piknikezni, futni vagy tollasozni a fákkal körülvett hatalmas réteken. A legjobb, hogy akár tömegközlekedéssel is könnyen elérhető, sőt, a János-hegyi kilátó és Normafa között félúton közlekedik a libegő, amivel garantáltan részünk lehet egy izgalmas utazásban, miközben a lábunk alatt érezhetjük a csodálatos fővárost.

Hozzászólások