Töltött cukkini recept

Gyors, könnyű, és finom!

2016/06/07

A cukkini millió módon felhasználható, de talán mind közül a töltött verzió a legnépszerűbb. Nem véletlen, hiszen gyorsan kész, és finom is!

Tényleg nem sok dolga van vele az embernek, hiszen szinte csak meg kell hámozni, összekeverni a tölteléket, és bedobni a sütőbe. Az első része 10 perc alatt kész is, a másodikkal meg úgysem kell kapkodni, a cukkini békésen elsüldögél magában. Mutatjuk is a receptet, hátha még nincs ötletetek ebédre!

Hozzávalók:

  • 3 cukkini
  • 0,5 kg disznóhús
  • 1 bögre száraz zsemlemorzsa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 adag spagetti szósz
  • 1/2 bögre reszelt parmezán sajt
  • 1/2 bögre felaprított mozzarella sajt

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.
  2. Pucoljuk meg a cukkiniket, és vágjuk félbe hosszában. Szedjük ki a magukat, majd tegyük egy tálba. Keverjük össze a magokat a disznóhússal, fokhagymával, zsemlemorzsával és a parmezánnal. Töltsük meg a cukkinit a keverékkel, és tegyük a tepsibe. Locsoljuk rá a spagettiszószt, tegyünk alufóliát a tetejére és mehet is a sütőbe.
  3. Süssük előmelegített sütőben kb. 45 percig, amíg a töltelék teljesen átsül. Ekkor vegyük le a tetejéről a fóliát, és szórjuk rá a mozzarellát. Mehet vissza a sütőbe, amíg a sajt megolvad.

Jó étvágyat!

Hozzászólások