Töltött főtt tojás baconnel

Te kínálgatnád, vagy megennéd az összeset egymagad?

2016/06/16

A tojás az egyik legtöbbféleképpen felhasználható ételünk. Ebben a receptben most megtöltjük – ráadásul baconnel! Így már nem is lehet rossz, igaz?

Igaz, ez az étel is inkább kínálgatni jó, mielőtt a főfogásokat felszolgáljuk, de erre a célra viszont tökéletes. Nem kerül szinte semmibe elkészíteni, és nevetségesen olcsón be tudunk vásárolni hozzá. De legalább finom, és sok.

Hozzávalók:

  • 12 tojás
  • 1/2 bögre majonéz
  • 4 szelet bacon
  • 2 ek finomra aprított cheddar sajt
  • 1 ek mustár

Elkészítés:

  1. Helyezzük a tojásokat egy serpenyőbe, és fedjük le hideg vízzel. Forraljuk fel a vizet, és azonnal vegyük le a tűzről. Fedjük le, és hagyjuk állni a tojásokat a forró vízben 10-12 percig. Utána öntsük le róla, majd tegyük őket hideg víz alá, hogy gyorsabban lehűljenek.
  2. Közben tegyük a bacont egy nagy, mély serpenyőbe. Süssük közepes hőmérsékleten, amíg egyenletesen barna lesz. Ha kész, morzsoljuk össze és tegyük félre.
  3. Hámozzuk meg a főtt tojásokat, és vágjuk hosszában félbe. Szedjük ki a sárgáját egy kis tálba, keverjük össze a majonézzel, a morzsolt baconnel és a sajttal. Legvégül adjuk hozzá a mustárt is. Töltsük meg a félbe vágott és kiüregelt tojásokat a krémmel, majd tálalásig tegyük őket a hűtőszekrénybe.
Hozzászólások