Töltött, sült alma

Nem kell feltétlenül vagyonokat költeni a különlegességekre

2016/07/05

A töltött, sült alma egyfajta különlegességként szokott az asztalokra kerülni, pedig nem valami nagy kunszt elkészíteni. Mutatunk is egy egyszerű receptet!

Tegnap valahogy felkeveredtem egy prémium kategóriás étterem oldalára. Miközben az étlapot böngésztem, feltűnt, hogy töltött, sült alma is van a kínálatban – ellenben olyan pofátlanul magas áron, hogy először azt hittem, ez csak valami vicc. De nem az, két sült almáért annyit kellett volna fizetnem, mint máshol egy főételért. Úgyhogy gyorsan utána is néztem, hogyan készül ez az amúgy végtelenül egyszerű étel, és persze meg is mutatom nektek!

Hozzávalók:

  • 4 db édes alma
  • dió
  • méz
  • porcukor
  • csokiszirup

Elkészítése:

Az almát megmossuk, magházukat eltávolítjuk úgy, hogy az alma ne lyukadjon ki. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd közepes hőfokon félpuhára sütjük. Belsejükbe ízlés szerint diót teszünk, lecsorgatjuk mézzel, és annyi időre visszatesszük, míg teljesen átpuhul. Porcukorral meghintjük, visszarakjuk annyi időre, míg a cukor karamellizálódik, majd leöntjük egy leheletnyi csokisziruppal.

Hozzászólások