Tom és Jerry egy koncertteremben

Gyerekkorunk klasszikusának zenéje újjáéledt

2016/07/27

Tom és Jerry emberek millióinak tette vidámabbá a gyerekkorát. Ennek köszönhetően az egyik legnagyobb mese klasszikus zenéjét egy koncertteremben is előadták.

Valószínűleg nincs olyan 18 év feletti ember a világon, aki ne hallott volna még Tom és Jerry kalandjairól. Talán csak Afrika teljes elszigeteltségben élő törzsei nem ismerik az agyafúrt egér és a nem éppen ravasz macska történeteit, melyekből mindig az előbbi került ki győztesen. A rajzfilmsorozatot William Hanna és Joseph Barbera írta és rendezte (mint oly’ sok más, ma már klasszikusnak számító mesét), és 1940-es amerikai bemutatása óta összesen hét Oscar-díjat gyűjtött be, ami mind a mai napi kimagasló teljesítmény a rajzfilmek világában.

Tom és Jerry kalandjai hiába erőszakosak sokszor, és hiába kellett több részt is cenzúrázni némi rasszizmus és gyerekeknek nem éppen követendő példát mutató viselkedés miatt, napjainkban is töretlenül népszerűek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a sorozat legendás zenéjét egy koncertteremben is meghallgathatta a nagyközönség a John Wilson Orchestra előadásában. Nagyon is valószínűnek tartjuk, hogy az ismerős dallamok nem egy embernek csaltak nosztalgikus mosolyt az arcára (a miénkre is, pedig csak felvételről hallottuk), és azt sem tartjuk kizártnak, hogy néhányan előszedték otthon a videokazettákat, hogy újra megtekintsenek néhány részt régen elfeledett gyerekkorunk egyik mementójából.

Hozzászólások