Tombol a tavasz Magyarországon

A felhők mögül kisüt a Nap

2015/04/24

Pénteken is folytatódik a tavasz, változóan és erősebben felhős területek és időszakok egyaránt lesznek, rövidebb-hosszabb időre mindenütt kisüthet a nap. A Tiszántúlon csak elvétve, másutt azonban szórványosan várható zápor, zivatar.

A délies szél időnként megélénkülhet, pénteken Borsodban átmenetileg erős széllökések is lehetnek, a zivatarokat pedig viharos széllökések kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű, a Dunántúlon lesz enyhébb az éjszaka. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 19 és 24 fok között alakul.

The Szechenyi Chain Bridge, Basilica and the Budapest Eye

A kontinens legnagyobb részén – az 55. szélességi körtől délre – továbbra is marad a tavasz, eseménytelen, napos az időjárás. Mindössze az Alpok felett található egy magassági hidegörvény, amelynek hatására arrafelé felhősebb az idő, és helyenként záporok is kialakulnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet egyre nagyobb területen 20 fok fölé emelkedik.

Észak-Európa felett ugyanakkor több középpontú ciklon hatására felhős az ég, többfelé esik az eső, záporok, hózáporok is előfordulnak, és a csúcshőmérséklet is jellemzően csak 10 fok körül alakul. Péntek estig a Kárpát-medence időjárását egyre inkább a már említett magassági hidegcsepp alakítja.

Hozzászólások