Tonhal pástétom paradicsommal

Negyedórás ambrózia összejövetelekre

2016/07/21

Aperitif ötletet keresel egy hétvégi baráti találkozóra? Ez a tonhal pástétom tökéletes választás lehet! Negyed óra alatt kész, utána csak kenni és enni kell!

Néha a legjobb hétvégi szórakozás, ha egy baráti társasággal leülünk valakinél a kertben vagy a lakásban, és miközben beszélgetünk, borozunk, no és persze rágcsálunk valami sósat. Azonban egy idő után már mindenki megunja a krékereket és a sajtokat. Ilyenkor lehet tökéletes húzás ez a tonhal pástétom, amit egy kis pesto és paradicsom tesz még finomabbá. Az elkészítése szinte semmi időt sem vesz igénybe, és pirítósra kenve már ehetjük is!

Hozzávalók:

  • 1 tonhalkonzerv
  • 1 bazsalikomos pesto
  • 6 paradicsom, kockára vágva
  • 2 ek majonéz
  • 2 ek reszelt parmezán sajt

Elkészítése:

  1. A konzervet, pestót és a majonézt összekeverjük egy konyhai robotgéppel. Utána hozzátesszük a paradicsomot és a sajtot, és összekeverjük. 
  2. Pirított kiflikarikákra vagy kenyérre kenjünk, és fogyasztható is!

Jó étvágyat!

Hozzászólások