Top 10 tavaszi úti cél Európában

Ezekre a helyekre mindenképp utazz el ha teheted!

2018/03/20

Annyi gyönyörű hely van Európában, melyeket érdemes meglátogatni! Mi lenne alkalmasabb erre, mint a kellemes tavaszi idő? 

A tavasz  -habár nagyon lassan- kezd beköszönteni és egyre nagyobb kedvünk támad az utazáshoz is. Szerencsére a legtöbb európai úti cél már könnyen megközelíthető repülővel, így nem kell nagyon sokat utazni, hogy eljussunk ezekre a csodálatos helyekre.

A tavasz több szempontból is kiváló utazásra: nincs akkora tömeg, nem kell hosszú sorokat állni a múzeumok pénztáránál. Az időjárás is sokkal kellemesebb, bár néha még kicsit változékony, de sokkal elviselhetőbb városnézésre, mint egy forró nyári nap.

Most pedig jöjjön a top 10 tavaszi úti cél Európában:

1. Amszterdam – Hollandia: az egyik tökéletes tavaszi úti cél, hiszen egész Hollandia tulipánba borul ilyenkor. Mindenképpen látogassunk el Keukenhofba, Lisse közelében fekszik, mert itt minden tavasszal 7 millió tulipán borul virágba és lenyűgöző látványt nyújtanak a színpompás mezők.

1-2

2. Lisszabon – Portugália: Európa legnyugatibb fővárosában, Lisszabonban, már tavasszal élvezhetjük a kellemes időt. Ez az a város, ahol az üzlet-, bár-, kávézó- és étterem tulajdonosok még mindig tudják, hogy mi is az az igazi vendéglátás. Lisszabon nyüzsgő éjszakai élete messzeföldön híres; egy biztos itt, unatkozni nem fogunk se éjjel, se nappal.

lisszabon_1607

3. Riga – Lettország: Riga a klasszikus zene, az elegancia és a történelmi épületek fellegvára. Egy tavaszi reggelen vesszünk el a város középkori hangulatot árasztó utcáin és csodáljuk meg különlegesen szép art nouveau épületeit. Zárójelben jegyzem meg, hogy az ilyen jellegű épületekből Rigában van a legtöbb egész Európában.

riga

4. Koppenhága – Dánia: tavasszal Dániában dizájn és építészeti kiállítások veszik kezdetét. Ha pénztárcánk engedi szálljunk meg a nemrég felújított Hotel D’Angleterre-ben, már csak azért is, mert ennek tőszomszédságában van a Kongens Nytorv, Nyhavn, a Dán Királyi Színház és a Stroget, Koppenhága felkapott bevásárló utcája. Észak-Európa legnagyobb és legkülönlegesebb akváriuma, a Blue Planet is Koppenhágában található.

20080517koppenhag

5. Matera – Olaszország:  Matera Olaszország legrégebben lakott városai közé tartozik. Történelmi városrésze otthont ad csodálatos barokk és román stílusú épületeknek, de legtöbben barlanglakásai miatt ismerik, ami egykor Olaszország legnagyobb nyomornegyede volt. A 80-as években a leromlott állapotú barlanglabirintust elkezdték felújítani és mára már az UNESCO Világörökség részét képezi.

matera

6. Montreux – Svájc: A svájci riviéra tavasszal kezd életre kelni, virágba borul a Genfi-tó sétánya. Megcsodálhatjuk a távolban a Mont Blanc hófedte csúcsait és a kristálytiszta levegő, valamint a kellemes hőmérséklet kiváló lehetőséget nyújt egy kis kiránduláshoz vagy éppen hosszabb túrázáshoz is.

montreux

7. Sevilla – Spanyolország: Sevilla nemcsak flamencóról, bikaviadalról és narancsról szól. Andalúzia “fővárosa”, ami a Guadalquivir-folyó partján fekszik fontos történelmi szerepet töltött be. Sevilla a legek városa. Európa legrégebbi királyi palotája – Alcazar – is itt található, ami a mai napig használatban van. A világ legnagyobb gótikus katedrálisával is szintén Sevilla büszkélkedhet.

Sevilla-Erasmus

8. Párizs – Franciaország: Természetesen Párizs sem maradhat ki a tipikus tavaszi úti célok közül. Éled a város, megtelnek a kávézók, egyre szebb az idő, így eltölthetünk pár kellemes napot a francia fővárosban. Párizs parkjai tavasszal tényleg csodálatosak, ellátogathatunk például a  Tuileriák kertjébe (Jardin des Tuileries), a Luxembourg-kertbe, de felfedezhetjük a híres Parc des Buttes-Chaumont-t is.

parizs

9. Leszbosz – Görögország: A görög szigetek tipikus nyári úti célok közé tartoznak, de Leszbosz szigetére már tavasszal érdemes elutazni, ugyanis számtalan termálfürdővel büszkélkedhet. Már a rómaiak is szerettek itt “vakációzni”, sűrű erdői, idilli kertjei és hőforrásai a mai napig vonzzák a turistákat. Az ottománok az “Égei-tenger kertje” névvel illették Leszboszt.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

10. Északolasz tóvidék: Az Alpok lábánál található az északolasz tóvidék, ami négy olasz régión át húzódik: Piemont, Lombardia, Trentino és Veneto. A leghíresebb és legnépszerűbb tavak hármasa a vidéken a Lago Maggiore, a Comói-tó és a Garda-tó.

garda to

forrás

 

Hozzászólások