TOP 5 sci-fi rövidfilm

Unatkozol? Mi segítünk!

2015/12/03

Van tíz szabad perced, de nem tudod, hogy mit kezdj magaddal? Nézd meg valamelyik videót TOP 5 sci-fi rövidfilm összeállításunkból! Ha pedig egy egész órád van, nézd meg mindet! Van köztük parázós-gondolkozós, plüssmacit ölelős-sírós, és egyéb nyalánkságok! Felkészültél? 

5. Abe

Rob McLellan munkája nagyjából a Bárányok hallgatnak robotos verziója. Főhősünk pedig maga Abe, aki a programja és az érzései közti ellentéteket vizsgálja. Persze ez nem ilyen egyszerű, de a többi kiderül a filmből!

4. Prism

Ennél a sci-fi/akció a filmnél nem igazán tudtam rájönni a lényegre. Két fiatal talál valamit, amit nem kéne, másoknak viszont nagyon kéne, és ebből némi bonyodalom szövődik. Ez eddig egész közhelyes, igaz? A látvány és az effektek ezért is kárpótolnak majd! A filmet Niko Pueringer és Sam Gorski rendezte.

3. R’ha

Kaleb Lechowski filmje több okból kifolyólag is felkerülhetett volna a listára. Ami mindenképpen megsüvegelendő az az, hogy az egész filmet egyetlen ember készítette. Ezen kívül hatalmas pluszt ad neki, hogy habár emberekkel egy pillanatig sem találkozunk, nagyonis emberi érzéseket vált ki belőlünk. Sokat vacilláltam, hogy a második helyre rakjam-e, de végül a Vacuity került oda.

2. Vacuity

Ez a film sokban különbözik a lista többi szereplőjétől. Michael Matzur shortja több díjat is bezsebelt az évek során, és nem érdemtelenül. Nincs benne überbrutál CGI, nincs agyonrendezve, egész egyszerűen a drámai elemekre épít… Mégis elég volt egy második helyhez a listán.

1. Uncanny Valley

Az abszolút kedvencem – pedig ma reggel láttam először. Nem is fűznék hozzá sokat, legfeljebb csak annyit, hogy Hollywood már le is csapott rá, és elvileg egész estés film fog készülni belőle. Ha igen, én mindenképp megnézem. Ötször.

Hozzászólások