Tóth Gabi könnyekig hatódott az első adásban

Egy jegespár duettje tette próbára a mentor sminkjét

2014/09/07

Tóth Gabi – Bár az X-Faktor egyetlen női mentorának lett volna oka arra is, hogy sírva röhögjön néhány produkción, ő azonban egy tizenkilenc éves jegyespár, a Rosewood duettjén hatódott könnyekig.

tothgabi

Az X-Faktor ötödik évadának legnagyobb újdonsága egyértelműen Little G Weevil szereplése, aki a távozó Geszti Péter helyét vette át a mentorok asztalánál. A nemzetközi tapasztalattal is rendelkező új mentor azt ígérte, hogy igazságos lesz, hiszen nem felejtette el, hogy milyen pályakezdő zenészként a színpadra állni, de emellett szigort is ígért az idei év versenyzőinek.

Az 1. Válogatás első fellépője azonnal magasra tette a lécet, hiszen a Bolygó nevű bolygóról érkező Tha Shudras szuperhősökből álló különítménye azonnal bezsebelt négy igent a mentoroktól.
Természetesen nem mindenki mérte fel annyira jól a képességét, mint a szuperhős fiúk, idén is sokan inkább külsejükkel tűntek ki a tömegből, sem mint az énektudásukkal. Fidrik János forró naciban érkezett az X-Faktor színpadára, Fábry Pál produkciója közben majdnem felgyújtotta a stúdiót, Kurja István pedig bikiniben, egy rózsaszín úszógumival a derekán énekelte el a Pancsoló kislányt, azonban hangilag sajnos egyik versenyző sem tudott kiemelkedni a mezőnyből, így még a Tábor előtt távozniuk kellett.

Kovács Anikónak rosszul indult a napja, hiszen az egyetlen Budapestre tartó vonatot lekéste, azonban a huszonnyolc éves lány nem adta fel, és stoppal végül megérkezett a meghallgatásra, ahol sikerült levennie a lábukról a mentorokat, Tóth Gabi ráadásul állva, fütyülve, tapsolva biztatta produkciója közben a masnis lányt. Anikó négy igenével egy pozitív lavinát indított el, hiszen utána Simon Fruzsina, Gotthard Ádám, Szigeti Júlia, Bíró Mónika, Némethy Brigitta, Németh Márk, Torti Laura, és Rós Sarolta is begyűjtötte a lehető legtöbb igent az X-Faktor színpadán.

A Spoon nevű formáció négy fiú tagja már a megjelenésével meggyőzte a zsűri egyetlen női ítészét, később azonban zeneileg is sikerült felhívni magukra a figyelmet, Little G egészen odáig merészkedett, hogy kijelentette, a fiúké volt az idei legeredetibb produkció.

Bár az eredetiség, vagy az utánozhatatlanság sok másik előadóról is elmondható volt a Válogatás folyamán, de sajnos nem mindenkiről pozitív értelemben. Veszelka Tamás, Boros Eleonóra, Erdei Kristóf, Erdélyi Csilla, Pörneki Anikó, a Mulatós fiúk, Lakatos Bence, valamint Tóth Ádám sem tudták meggyőzni a mentorokat arról, hogy helyük lenne a Táborban.

Nem úgy a Rosewood, akik nem csak zeneileg győzték meg a négy mentort, de Kamilla és Roland szerelme, és a köztük lévő összhang annyira érezhető, már-már kézzel fogható volt a produkciójuk közben, hogy még Alföldi Róbertnek is leesett az álla, Tóth Gabi pedig nem győzte törölgetni a könnyeit. A Rosewood ezek után természetesen négy igennel jutott tovább a Táborba.

Többek között az ő riválisaik lesznek majd a Kottán kívüliek, akiknek az énekesét fiatal kora ellenére már most rocksztárnak kiáltották ki az X-Faktor mentorai, valamint Kovács Veronika, Hevesi Tibor, Bartus A. Barbara, Beke Éva, Vass Lajos Márk, és Óvári Dániel is, akik szintén továbbjutottak a következő körbe.

Kázmér Anita Jázmin külsejével nem csak Istenes Bencét vette le a lábáról, de a huszonhét éves lány szépsége a mentoroknak is feltűnt, nekik azonban az is, hogy Jázmin nem énekelt jól. Szikora Robi meg is jegyezte, hogy a természet így kompenzál, ha valaki ennyire szép, akkor bizony nem kap jó hangi adottságokat.
Erre cáfolt rá percekkel később Ilyés Jenifer, aki szépsége mellett énekhangjával is bizonyított, és még Alföldi Róberttől is bezsebelt néhány szép bókot, mielőtt megkapta a jól megérdemelt négy igenjét.

forrás: RTL Klub

Hozzászólások