Tovább gyilkol az influenza

Nőtt a H1N1 halálos áldozatainak száma

2016/01/26

Az AFP francia hírügynökség jelentése szerint a tél elején új típusú H1N1 influenzavírus ütötte fel a fejét, ami eddig legalább 50 ember életét oltotta ki Oroszországban. A kór Örményországban és Grúziában is gyilkolt.

received_2491012060986581

Korábban Grúziából érkeztek hírek, hogy az év eleje óta három emberrel végzett az új típusú influenza. A vírus 2011 augusztusában nagyjából eltűnt a világról, de újra terjedni kezdett Törökországban, Iránban és Örményországban is, egy múlt heti közlés szerint pedig ez utóbbi országban 18-an haltak meg sertésinfluenza miatt. A H1N1 tovább terjedt Oroszországra is, ahol még több emberrel végzett.

Az ország különböző területein ütötte fel a fejét a halálos kór. Az ország déli részén fekvő Rosztovi területen két újabb halálesetet jelentettek be az egészségügyi hatóságok, így ezen a környéken nyolcra emelkedett az áldozatok száma. A szomszédos Volgográdnál legalább 11 ember életét vette el a vírus, míg a  2014 márciusa óta Oroszországhoz tartozó Krím-félszigeten most regisztrálták az első halálesetet. Dagesztánban négy felnőtt és egy gyermek holttestében találták meg a H1n1-et, múlt héten pedig két beteget Jekatyerinburgban és a déli Adigeföldön ölt meg az influenza. További áldozatokat szedett Brjanszki, Belgorodi és Vlagyimiri területein is.

H1N1 influenza

Veronika Szkvorcova, orosz egészségügyi miniszter szerint teljes ellenőrzés alatt tarják a járványt, ami 2009 áprilisa óta, világjárványként 214 országban jelent meg, közel 18 és fél ezer ember halálát okozva. Hazánkban tavaly regisztráltak utoljára halálos áldozatot.

Hozzászólások