Transformert építettek – működik is!

Nem éppen egy Optimus Fővezér, de azért elfogadnánk

2016/09/21

Működő transformert készített egy csapat török mérnök! Bár Optimus Prime eljöveteléig még várni kell, a rajongóknak így is van hova zarándokolniuk!

Érdekes, hogy mennyi idő telt már el az első Transformers-film óta, mégis most jutott csak eszébe valakinek, hogy valóságos transformert gyártson – egy BMW alapján. A szerkezet ráadásul nem nyugati szakemberek, hanem török mérnökök keze által készült el végül. A projekt egy török cég, a Letrons nevéhez köthető, és mint a videón és a képeken látható, ez egy teljes körűen működő transformers. Na jó, talán nem annyira teljes körűen, de azért a végeredmény igencsak meggyőző. A jármű elvileg nem csak távirányítóval, hanem sofőr által is vezethető, még ha a sötétített ablakok miatt a belső teret sajnos nem is láthatjuk.

thumbnail_bmw-transformer-letrons-12

Szeretnél egyet? Ki nem? Azt ugyan meg nem tudnánk mondani, mennyibe kerülhet egy ilyen, de hogy nem olcsó, abban biztosak vagyunk. A BMW-transformerben ugyan egyik képregény vagy filmbéli karakter sem ismerhető fel, a cég weboldalán keresztül érdemes lehet megkérni őket, hogy legközelebb egy élethű Optimus Prime legyen a cél – ha már a valósághű Megatron elkészítésében legfeljebb csak a nagyon távoli jövőben bízhatunk.

Hozzászólások