Trendi lábszárvédő megunt pulcsiból

Hasznosítsd a régit mielőtt kidobnád!

2014/11/25

Talán a te gardróbod is tele van megunt ruhákkal, amelyektől szívesen megválnál. Így készíthetsz szuper divatos és melegítő lábszárvédőt kidobásra szánt pulcsidból.

Ha nem tudsz mit kezdeni régi megunt pulóvereddel vagy kardigánoddal, kidobni nem szeretnéd, időd pedig nincs elvinni egy szeretetszolgálathoz, létezik egy plusz megoldás, amellyel meg is marad a pulcsi (egy része), sőt egy szuper, új darabbal bővül a ruhatár, méghozzá egy lábszárvédővel.

labszarvedo

Először is mérd le a lábszáradat, hogy milyen hosszú védőt szeretnél. Kalkuláld bele, hogy esetleg kicsit redőzni szeretnéd majd, ezért inkább legyen hosszabb – persze abban az esetben, ha nem csupán egy bokavédőre vágysz. Nincs más teendőd, mint a kiválasztott kötött darabnál lemérni a hosszúságot, természetesen mindkét ujjnál.

Ha ez megtörtént, mindenképpen egy éles, jól vágó ollót használj, hogy ne bojhosodjon a fonal és már vághatod is. Két megoldás létezik a bomlás ellen: ha van varrógéped vagy egy varrónőd, varrasd el a szegélyeket, ha nincs, egyszerűen csak hajtsd vissza, így megelőzheted, hogy hamar kirojtosodjon.

 

legwarmerscollage-e1318347925504

Ha elkészült a pulóver ujj-lábszárvédőd, akár díszítheted, dekorálhatod is. Otthon biztosan találsz gombokat, szalagot, csipkét vagy épp anyagdarabokat, amelyek közül a neked tetszőt pár perc alatt felvarrhatod és máris egy egyedi, stílusos téli kiegészítővel lehetsz gazdagabb.

Stílustanács: Rövid szárú félcipővel – akár tornacipővel, akár magas sarkú cipővel – bokacsizmával vagy hosszú szárú csizmával is viselheted, ez utóbbinál kívülre helyezve.

Hozzászólások