Trendi vagy hangulatgyilkos az organikus karácsonyfa?

Te felállítanál egy ilyet?

2015/12/11

A karácsony elengedhetetlen kelléke, a szoba dísze, az áhítatos hangulat és a hagyomány utánozhatatlan jelképe: igen, a karácsonyfa! Ott zöldell a hatalmas tűlevelű a szoba legnagyobb becsben tartott sarkában, illata pedig átjárja az egész otthonunkat. Vagy mégsem?

Impozánsan magasodik a plafonig, vagy egyszerűen csak kecsesen meghúzódik a fal mellett? Hatalmas ágai kitárják karjukat a család felé és úgy érzed, bár bekuckózhatnál alá? Óvón őrzi az ajándékos dobozokat, mint egy jóságos bölcs? A karácsonyfa gyerekkorunktól valami egészen misztikus élményt nyújt mindannyiunk számára. Magában hordozza az ünnep hangulatát, az izgalmat, amit a dobozok titka rejt legalább egy éjszakán át, és azt a fennköltséget, amit a karácsony szent ünnepe áraszt magából. Karácsonyfa nélkül nem ünnep az ünnep.

Elvi okokból, vagy egyszerűen a modern kori felfogás végett, de ma már egyre többen gondolják úgy, hogy nem igazi fenyővel díszítik a lakásukat szenteste, hanem – olykor a valóságtól teljesen elrugaszkodott megoldásokkal – valami egészen más módszerrel oldják meg a karácsonyfa ábrázolását. Ez már igazi művészet, átlagembernek valószínűleg eszébe sem jutna könyvekből, papírmasékból, üveggömbökből felállítani a fát, mert valahogy nem adja a hangulatot. Pedig megoldás akad bőven, talán nem is gondolnád, hogy olykor micsoda lehetőség rejlik egy-egy kidobásra váró flakonban, vagy műfenyőben.

Összegyűjtöttünk neked párat, hogy ha idén mégis úgy döntenél, szakítasz a hagyományokkal, és igazi fenyő helyett kipróbálsz valami újat, akkor legyen honnan merítened. Nézd meg a galériánkat!

Ezzel a fával tuti nem lesz tűlevél gondod!

karacsonyfa

Letisztult dizájn, harmonikus színek.

karacsonyfa

MZ/X

karacsonyfa

“Ó zöld fenyő, ó zöld fenyő…”

karacsonyfa

Nem volt időd vásárolni? Sebaj, elő a létrával!

karacsonyfa

Természetközeli élmény, fenyőillat nélkül.

karacsonyfa

Autentikus fa a hétvégi vadászházba.

karacsonyfa

A szögre akasztott hangulat.

karacsonyfa

Egy jó kis Jenga?

karacsonyfa

Az égig érő paszuly.

karacsonyfa

Erre azért már mi is nehezen találunk szavakat.

karacsonyfa

 

 fotó: Pinterest

Hozzászólások