A True Blood sztárja felfedi sötét múltját

30 évig élt az alkohol és kábítószer fogságában

2014/06/23

Chris Bauer – a True Blood sorozat Andy Bellefleurje – nemrég mesélt saját, sötét múltjáról. A színész nem csak a filmvásznon, hanem a magán életben is óriási csatákat vívott a drogokkal és alkohollal. chris-bauer-768

A 47 éves színész már hét éve józan, miután évtizedekig a kábítószer és az alkohol rabja volt. “Ez egy lassított katasztrófa volt” – mondta Bauer a Preople magazinnak. “Nem csak magamon kívül voltam évtizedekig, hanem 100%-ig letértem a saját utamról.”

Ebből az állapotból akkor zökkent ki, mikor részt vett a True Blood pilot forgatásán, és amelynek hatására az élete gyökeresen megváltozott.

Az első italt 14 évesen fogyasztotta és az alkohol utáni megszállottsága nagyon gyorsan fejlődött. Már az első pohárnál az ital rabjává vált,eleinte még csak egy nagy lépést rendelt, de mikor érezte, hogy az mennyire megváltoztatja, elkábítja nem tudott megálljt parancsolni a következő lépésnek.

Felnőtté válása és színészi karrierje ellenére nem tudott leszokni, így az alkoholt követték a kábítószerek. Hollywood-i élete sem segített a helyzetén, így kipróbálni a kokaint és marihuánát természetes volt számára. Ahogy ő fogalmazott: ezek a szakmával jártak. “Soha nem volt nehéz egy partin, vagy vacsorán hozzájutni ezekhez a szerekhez.” A sok tiltott szer hatására függősége egyre rosszabb lett. Minden helyzetet a lehető leggyorsabban oldott meg, mindig az járt a fejében, hogy mikor lesz vége bárminek, amibe belefogott, hogy végre leönthessen egy pohár italt.

Sokáig nem volt hajlandó elismerni alkohol problémáit. Azt gondolta, hogy ha képes ellátni gyerekeit, akkor nagy baj nem lehet vele. Nem akart szembenézni a ténnyel, hogy alkoholistává és drogfüggővé vált.

És ha jól belegondolunk – filmbéli alteregója sem cselekedett soha máshogy. Minden második kockán egy pohár ital, vagy a vámpír vér társaságában látható.

Ám egy szép nap családja megelégelte életvitelét és felesége – aki bár aggódott érte – ultimátumot adott neki, hogy vagy az ital vagy a család. A színész nem szerette volna elveszíteni nejét és gyerekeit, így úgy döntött megpróbál jó útra térni.

Bár soha nem volt rehabon, de a barátok és családja segítségével 12 lépésben szabadult meg függőségétől.  És, most, hogy 7 éve tiszta minden reggel mosollyal az arcán ébred és szerencsésnek érzi magát, hogy csak a saját akaratából, de túl tudott lenni egy olyan függőségen, ami 14 éves kora óta az élete rész volt.

A színész hétköznapi embernek tartja magát, hétköznapi problémákkal – amelyről úgy érzi, hogy beszélnie kell a hétköznapi embereknek.

Hozzászólások