Trükkök, amikkel a konyha sztárja lehetsz!

Lesd el őket lépésről lépésre

2014/07/14

Sokszor azért nem kezdünk el főzni, mert a sok előkészület és a hosszú folyamatok megnehezítik és lassúvá teszik a főzést. Most bemutatunk pár trükköt, amivel a konyha sztárja lehetsz, könnyebbé teheted az előkészületeket és gyorsabbá a főzést. Trükkök, amikre sosem gondoltál volna, hogyan lehet egészségesebb az ételed vagy praktikusabb a konyhád.

1. Egészséges jégkém
Ilyenkor nyáron a hatalmas melegben az embernek szüksége van valamilyen üdítő, de egyben egészséges hűsítőre. Sajnos az üzletekben kapott jégkrémek többsége tele van cukorral és zsírral, ezért nem tanácsos akár egy héten többször is fagylaltot enni. Ha szeretnél kifejezetten egészséges és nem hizlaló édességet, akkor bemutatunk Neked egy ilyet. Egész egyszerűen vegyünk olyan gyümölcsöt, aminek kedveljük az ízét és szeretnénk ízesíteni a jégkrémünket vele. Ez lehet görögdinnye, narancs, alma, érdemes olyat választani, aminek sok leve van. Egyszerűen préseljük ki a levet és tegyük egy műanyag zacskóba, fagyasszuk le. Akár több gyümölcs levét is összekeverhetjük, variáljunk az ízekkel!

jégkrém 2

2. Cseresznye -és meggymagozó házilag
Ha eljön a nyár, itt a befőzések, lekvárfőzések ideje és sokszor egy cseresznye- illetve meggybefőtt útjába csak a rengeteg magozás áll. Itt egy nagyon egyszerű megoldás erre az idegtépő feladatra. Vegyünk elő egy üveget, helyezzük rá a gyümölcsöt és egy pálcával nyomjuk ki belőle a magot. Egyszerű, gyors és gazdaságos!

meggymagozó2

3. Fogselyem, mint szeletelő
Mindenki szeretne tökéletes, morzsamentes szeleteket vágni, de sokszor a kés nem elég éles és az étel szétesik, ami cseppet sem esztétikus. Erre a problémára kiváló megoldás lehet egy egyszerű fogselyem, amivel tökéletes szeleteket vágatunk. Csak tépjünk belőle egy darabot, csavarjuk az ujjunk köré és már vághatunk is vele!

fogselyem
4. Szeletelés gyorsan
Ha már a szeletelésnél tartunk, felmerült egy másik praktika is. Ha sok gurulós zöldséget vagy gyümölcsöt szeretnénk egyszerre felvágni, erre is van megoldás. Tegyük egy fedélre azokat a gyümölcsöket vagy zöldségeket, amiket fel szeretnénk vágni, rakjunk rá egy másik fedelet és így könnyedén el tudjuk vágni. Egyetlen mozdulattal akár 10 paradicsomot is fel tudunk vágni.

paradicsom
5. Zöld banán
Mindannyian ismerjük a helyzetet, amikor a boltok polcain csak a frissen behozott, zöld banán kapható. Ha gyorsan szeretnénk ezekből ehetőt varázsolni, akkor egyszerűen tegyük be a sütőbe és süssük addig, amíg feketévé nem változik a héja. Ne aggódjunk, nem fog megsülni, viszont azonnal fogyasztható lesz.

banán

Reméljük, hogy mindenki talált magának olyan praktikát, amit eddig nem ismert! Nektek van valamilyen különleges konyhai trükkötök?

Hozzászólások