Tudd meg milyen veszélyt jelentenek a szem alatti karikák

Hogyan kezeljük hatékonyan a szem alatti táskákat, karikákat?

2014/09/09

Szemünk tényleg tükrözi érzelmeinket, már egyetlen pillantással is hihetetlenül sokat el tudunk árulni magunkról. Nem véletlen, hogy komplett szépségápolási és sminkelési iparág épült erre a területre, mindenki szeretné a legtöbbet kihozni a pillantásából.

A szem körüli ráncok, duzzanatok és karikák nem véletlenül jelennek meg. Egy részüket örököljük, mások – különböző okok miatt – az életkor előrehaladtával jelennek meg. 25 éves korig nagyjából minden rendben van, ám 30-hoz közeledve a szem körül egyre több ránc illetlenkedik.

A helyzeten ráadásul a sok napozás, szoláriumozás, kialvatlanság, stressz és dohányzás is ront. Ezek a kiváltó okok hozzájárulnak ahhoz, hogy a ráncok egyre mélyebbek és erőteljesebbek legyenek. Még Hippoktarész idejében az orvosok le tudták olvasni a páciens arcáról, hogy milyen betegségekre hajlamos. Napjaink korszerű vizsgálati módszereinek köszönhetően még pontosabb diagnózist tudnak felállítani.

eye

Sárga szem: nem nehéz észrevenni, ha a fehér szemgolyó hirtelen sárga lesz. Ebben az esetben ajánlott azonnal orvoshoz fordulni, hiszen a háttérben az epe- vagy májbetegség valamelyik tünete húzódhat meg. Egyszerű ultrahangos vizsgálattal valamit véranalízissel fényt derítenek arra, hogy milyen betegséggel állunk szemben.

Duzzadt szemhéjak: sokan tapasztalják, hogy egy kiadós sírás után megduzzad a szemhéjuk, ám egy idő után el is múlik. Azonban a nehezen nyitható-, duzzadt szemhéjak vesebetegséget, májelváltozást vagy pajzsmirigyproblémát is jelezhetnek. Gyakori, hogy valamilyen allergiás reakció váltja ki.

Karikás szem: a szem körül jelentkező-, egyre elmélyülő karikák nem minden eseteben az öregedés, a fáradság vagy a kialvatlanság jelei. Amennyiben a karikák színe kékesszürke, és a szemöldök körüli részen a bőr sárgásfehér, ez magas koleszterinszintre utal.

Egészségünk megőrzése érdekében érdemes a látószervünket is alaposabban szemügyre venni, és néhány kivizsgálással kideríteni, mi állhat a karikák vagy a duzzanatok hátterében.

Mit tehetsz a szem alatti karikák ellen? A leggyakoribb esztétikai hiba a szemet illetően a sötét karikák megjelenése, amik valóban fáradttá, szomorkássá teszik az ember tekintetét. „A szem alatti elszíneződés nem csupán a kialvatlanság és a fáradtság jele. Alkati adottság, hogy ki mennyire hajlamos kialakulásukra. A vékonyabb bőr, a romló vér és nyirokkeringés, a kis erek átjárhatósága együtt hozzák létre a karikákat, melyek időnként betegségre is utalhatnak” – árulta el Kürti Éva szépségszakértő.

 „Ha a háttérben nem áll egészségügyi probléma, a legfontosabb a megfelelő kozmetikum kiválasztása, mely kifejezetten az „Eyedark” problémára, vagyis a szem alatti sötét karikák eltüntetésére lett kifejlesztve! Nagyon hatékony megoldás lehet az őssejtes szérum, amely az alapproblémát célozza meg. Olyan hatóanyagok kombinációját tartalmazza, melyek segítenek a lerakódott „színezőanyagok” elszállításában, miközben az őssejtes szérum segítségével támogatják a szemkörnyéki bőr megfiatalodását is.

Ez a hatóanyag, dr. Fiker évtizedes tapasztalatának eredménye, aki Nobel-díjas kutatási területekről is merítette ismeretanyagát! Kiegészítésként ránctalanító peptideket is tartalmaz, melyek a botulotoxin injekciókhoz hasonlóan fejtik ki hatásukat, mérsékelik a mimikai izmok összehúzódását, ezáltal csökkentik a szemkörnyéki mimikai ráncokat!”- mesélte a szakértő, aki a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztásra is felhívta a figyelmet.

eye2

Ödémás, duzzadt, táskás szemek

A duzzadt szemek ugyancsak gyakori problémának számítanak és a legártalmatlanabb gondoktól kezdve, egészen súlyos betegségek tüneteit jelölhetik. Utalhatnak például veseproblémára, anyagcserezavarra, de akár allergia is kiválthatja.

A folyamatosan duzzadt szemek mindenképpen kivizsgálást igényelnek, de akkor is tanácsos orvoshoz fordulni, ha hirtelen jelentős duzzanat alakul ki. Amennyiben a probléma csupán esztétikai,  a kozmetikumok hatékony segítséget nyújthatnak. Az őssejtes Eyebag szérum elősegíti a szem alatti táskák visszahúzódását, és láthatóan csökkenti a megduzzadt szemhéjat. A szérum az őssejtes hatóanyagokon túl, antiödémás hatású tetrapeptidet is tartalmaz, mely hatékonyságát a szemkörnyéki duzzanat csökkentésében klinikai tesztek igazolják. Már néhány hét használat után látható javulás érhető el, a szemhéj duzzanata és a szem alatti táskák mérséklődnek”- javasolja Kürti Éva szépségszakértő.

Hozzászólások