Tudjátok, mennyi a Facebook-áldozatok száma?

Túl vagyunk a nagy lájktörlésen

2015/03/17

A mögöttünk lévő napokban a Facebook nagytakarítást rendezett, és a nem aktív profilokat egyszerűen kivette a lájkoló rendszerből. Az eredmény: majdnem egy százalékkal csökkent a népszerű hazai oldalak kedvelőinek száma.

Ez az egy százalék több ezer kedvelőt jelent, a Facebooktippek.hu elemzése szerint átlagosan 0,85 százalékot. Az oldal Schobert Norbert és Rubint Réka oldalát, a Norbi Update rajongói oldalt hozza fel, amely majdnem egymillió lájkolóval rendelkezik, de a Facebook intézkedése miatt több mint ötezret elveszítettek.

A vizsgálat egyébként több mint ötven Facebook-oldalt érintett, melyek 31 százalékánál egyáltalán nem volt tapasztalható csökkenés, valószínűleg azért, mert hiába volt törlés, a napi plusz lájkolók száma nagyobb volt, így az emelkedés nem állt meg. A március 12-én kezdődő csökkenő folyamat azonban nem áll meg.

facebook_like2

A Facebook lájktörlési akciójának legnagyobb magyarországi vesztese a Showder Klub 450 ezres oldala volt, amely fél nap alatt négy százalékkal csökkent, egészen pontosan 18450 kedveléssel.

Hozzászólások