Tudni szeretnéd miért sír a kisbabád?

Íme egy új app kezdő anyukáknak

2016/02/08

Először van a pánik. Aztán a totális kétségbeesés, végül az önmarcangolás. Miért nem tudod, hogy mi baja a kisbabádnak, miért sír? Ne ess kétségbe, idő kérdése és belejössz, de addig is segít egy szuper jó fejlesztés!

A sírás a baba természetes ösztöne, így fejezik ki igényeit, így mondja el, ha éhes, álmos vagy fáj valamije.

Sok szülő ilyenkor pánikba esik, felmerül bennük a gondolat, hogy rossz anyukák, kétségbeesettem próbálják találgatni, mi lehet a gond. Természetesen egy idő után már ráérez az anyuka, miért sír a gyermeke, de a korai szakaszban sok szülőnek feladja a leckét.

Az újdonsült szülők segítésére a tajvani kutatók egy olyan mobil alkalmazást találtak ki, ami megfejtheti, mi állhat a baba sírása mögött. 200.000 hangmintát dokumentáltak, 100 kisbaba bevonásával. Ez alapján sikerült megállapítaniuk, hogy mi miatt sírhatnak a babák. 4 fő oka lehet a sírásuknak. Ha éhesek, ha fáj valamijük,vagy azért mert álmosak, vagy teli a pelusuk.

A szülőknek nem lesz más dolgunk, mint letölteni az alkalmazást, feltölteni egy 10 másodperces sírásmintát, amely beazonosítja a sírás okát és kiírja az eredményt. Az alkalmazás neve InfantCriesTranslator. A fejlesztők szerint még van mit javítani az alkalmazáson, de már most nagyon jó eredményeket értek el, hiszen 2 hetes csecsemők esetében az program 92%-os pontossággal eltalálja a sírás kiváltó okát.

Hozzászólások