Tudtad, hogy a burgonya héja csodaszer?

Ne dobd ki, használd fel!

2014/12/15

Az esetek nagy százalékában a burgonya héját azonnal a szemétbe dobjuk, és a csak a megtisztított részét használjuk fel főzéshez- sütéshez. Ha elolvasod cikkünket, ezentúl garantáltan hasznosítani fogod a krumplihéjat is.

Tudtad, hogy a krumpli héja segít a fogyásban, véd a rákos megbetegedések ellen, csökkenti a szívbetegségek kockázatát, vagy éppen segít szinten tartani a vér koleszterin szintjét? Bizony az, amit eddig gondolkodás nélkül a szemétbe dobtunk, nagyban hozzájárulhat egészségünk megtartásához, javításához.

potatoes in a burlap bag

Segít a fogyásban

Bár a burgonya szénhidrát tartalma igen magas, és a fogyókúrázók csak minimális mennyiségben fogyasztják, mégis egy zöldségről beszélünk, ami megfelelő elkészítés mellett bátran ajánlott. A héja nátriumot és minimális nyírt is tartalmaz, ezért elősegíti a fogyást.

Csökkenti a vér koleszterinszintjét

A burgonyának magas a rosttartalma, ezért fogyasztása segít a koleszterin szintünk optimális megtartásában.

patatoes peeling

Fenntartja a vércukorszintet

Amennyiben folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, naponta legalább egyszer fogyasszunk krumpli héjat, mert az segít az agynak lemondani a faláskényszerről.

Potato

Csökkenti a szívbetegségek kockázatát

Mivel a burgonya héja káliumot tartalmaz, így fogyasztása csökkenti a storke és a szívbetegségek kockázatát.

Immunerősítő

A burgonya héja erős antioxidáns hatású. B-komplexet valamint kalciumot tartalmaz, ami köztudottan segít a szervezet immunrendszerének megerősítésében.

Hozzászólások