Túró rudi házilag – ki kell próbálnod!

Recept az ínycsiklandó finomsághoz!

2015/02/03

A túró rudi az egyik legkedveletbb édességünk és nemcsak azért, mert magyar találmány. Ha szeretnéd meglepni vele szeretteidet, nem csupán a boltban szerezheted be, ha elkészítheted te magad.

A finom és egyszerű édesség sokunk kedvence a túró ízletessége miatt, ami nagyon jól megfér a csokoládéval: akár mintha a kakós tejberizs csoki válzatát ennénk.
Most eláruljuk a finomság receptjét, amellyel kapcsolatban már most közöljük, hogy ne ess kétségbe, ha nem pont olyan lesz, mint a bolti, de az íze mennyei lesz, ezt garantáljuk.

chocolate syrup


Hozzávalók:

25 dkg túró,
5dkg porcukor,
4 dkg vaj vagy margarin,
1 csomag vaníliacukor,
egy fél citrom,
étcsokoládé,
gyümölcsdarabkák (ha gyümölcsösen szeretnénk)

 

10847447_947026008659635_4753555435236364826_o

Elkészítés:
A túrót a porcukorral és a vajjal vagy margarinnal, a vaníliacukorral, a citrom levével, és a reszelt héjával habosra keverjük, majd belekeverjük a nagyon apróra vágott gyümölcsdarabkákat (ha szeretnénk gyümölcsöt tenni bele) és egy-két órára a hűtőbe tesszük a masszát.
Ha formázhatóvá válik a massza, gyúrjunk belőle rudacskákat, majd a gőz felett felolvasztott étcsokoládéba mártjuk. Ebből az adagból 8-10 darab túrórudi lesz, ha többet szeretnénk duplázzuk, vagy triplázzuk az adagot.
Miután elkészült, hagyjuk lehűlni, tegyük hűtőbe és egy óra múlva fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólások