Tuti tippek a természetesen tökéletes szexért

Íme néhány vágykeltő megoldás

2014/07/29

Az élet forrása és egyik legszebb ajándéka a szex, nélküle egy párkapcsolat nem teljesedhet ki. De mi van, ha megtaláltuk eszményi kedvesünket, és valamiért mégsem működik a testiség? Következzenek az okok és a megoldások…

Teljesítményorientált világunk szexuális életünkre is hat, sajnos, nem éppen előnyére változtatva azt. Bármennyire civilizáltnak tartjuk is magunkat, még mindig kevesen érzik-értik, hogy a szexualitást tanulnunk kell. Nemi életünk fejlődését pszichológiai, kulturális és társadalmi tényezők alakítják születésünktől kezdve. Vagyis nem ösztönös, veleszületett sajátosságnak tudható be.

the-birth-of-aphrodite-by-sandro-botticelli

Az élet fricskája, hogy önmagában a jó szex kevés egy jól működő párkapcsolathoz, ám nélküle szinte lehetetlen. A „jól működő” kifejezés nem a minél többször, minél tovább átélt orgazmust takarja, hanem a mindkét fél számára megfelelő gyakoriságú, módú kielégülést. A jó csapatmunka a titok nyitja. Beszéljünk igényeinkről, kifogásainkról, mert így eljuthatunk a megoldásig. A főnyeremény kitartásunkért a szexualitás öröme, a boldog párkapcsolat forrása.

Segítség Aphrodité kertjéből

Az afrodiziákum a szerelemistennőről kapta nevét. Számtalan gyógynövényt, fűszert és mindennapi élelmiszerünket tartják vágykeltőnek. Közülük többnek még tudományosan nem bizonyították a szerelmi életünkre gyakorolt jótékony hatását, csak az évszázados tapasztalatokra hagyatkozhatunk.

• Ánizs: egyik legkedveltebb fűszere volt a hedonista Rómának. Szerették emésztést elősegítő, élénkítő és nem utolsósorban szexuális aktusra ingerlő hatású, illatos illóolajáért.

• Bazsalikom: őshazájában, Dél-Ázsiában az egyik legszentebb növény. A hinduk Laksmi istennő és férje, Visnu tiszteletére kultikus helyeken ültetik. Állítólag „soha el nem mulandó nemi életet adományoz”.

• Borsmenta: „Szerelmi játékra ösztönző” italnak nevezte el Hippokratész a belőle készült italt. A nemi vágyat serkenti illóolaja is.

• Koriander: vágykeltő hatását már az ókori Egyiptom és Palesztina területén is ismerték. Dioszkuridész, a híres görög orvos borban elkeverve ajánlotta fogyasztását.

• Gyömbér: a keleti orvoslásban „melegnek” tartják, tüzet visz a testbe, stimulálja a nemi szerveket. Ezzel megegyező hatású a ginkó is.

• Petrezselyem: férfiaknál ajánlott a petrezselyemgyökér rágcsálása merevedési zavar esetén. Apiol tartalma értágulatot okoz.

• Rozmaring: a nemi vágyat fürdő formájában serkenti, mivel a bőr vérellátását élénkítve fokozza annak érzékenységét.

• Sáfrány: már az ókori görögök is előszeretettel alkalmazták főleg a nők érzékeinek felkorbácsolására. Nemcsak izgató, hanem pszichoaktív hatású is, hosszú orgazmushoz segít.

safrany

• Szegfűbors: az indián népi gyógyászatban úgy tartották, hogy sok-sok kakaóval elkeverve felizzítja a nemi ösztön szent tüzét.

• Szerecsendió: Európában a XVI. századtól kedvelt fűszer, főként izgató hatása miatt. Illóolaj formájában alkalmazzák. 

Vágykeltő megoldások

Az örömteli, kielégítő szexuális élet újbóli megélése érdekében az érintettek számára – legyen szó férfiről vagy nőről – rendkívül fontos a szorongás felszámolása, az önbecsülés helyreállítása. Ehhez természetesen szükség van egy odaadó partnerre s annak megértő figyelmére, segítségére. Potenciazavar, illetve frigiditás esetén nem szégyen szakember segítségét kérni, hiszen bizonyos esetekben ez az egyedüli megoldás!

sexual_problems1

Ezt az utat támogathatják olyan természetes gyógymódok is, mint például az akupunktúra, a Bach-virágterápia, a hidroterápia, a talpmasszázs, a testmasszázs. A homeopátia szintén ideális kezelési módszer a női frigiditásra és a férfiak merevedési zavaraira, hiszen a testre és a lélekre egyaránt ható szerek egyszerre oldják a fizikai és a szellemi gátakat. 

Tippek

Nem vagyunk mindannyian „lepedőakrobaták”, és kudarcainkat is máshogy éljük meg. Szerencsés esetben az ember ilyenkor legyint: „Majd holnap!” Van néhány alapszabály hasonló „balesetek” bekövetkeztekor:

• Nem szabad ügyet csinálni belőle, ha nem sikerül – megesik mindenkivel!

• Ha párunk „vall kudarcot”, semmiképpen se kezdjünk el sírni, hisztizni, követelőzni, féltékenykedni, lelkizni!

• Változtassunk életmódunkon: vizsgáljuk felül étrendünket, mozogjunk többet!

Hozzászólások