Ugrott a világbajnoki arany a vízilabdásoknak

Benedek csapata nem jutott a négybe

2015/08/05

Mindenki bízott a magyar csapat kazanyi vízilabda-világbajnokságon szerezhető abszolút győzelmében. Kétség nem fért hozzá, hogy a srácok elhozzák a nekik járó arany medaliont. Tegnap viszont minden eldőlt, csapatunk kikapott az olaszoktól, Benedekék nagyon csalódottak.

2013-ban Magyarország óriási győzelmet aratott és világbajnoki győztesként tért haza vízipóló válogatottunk. A nemzeti csapat ezt a sikert nem tudta megismételni a Világligán, de nem törte le a kedvüket a hatodik hely, mindannyian optimistán indultak útnak a kazanyi világbajnokságra. A japánokkal vívott hazai barátságos mérkőzés után volt lehetőségünk beszélgetni a csapattal, ahol Nagy Viktor, a világ legjobb kapusának választott játékosunk úgy nyilatkozott, egyetlen cél lebeg a csapat előtt, az pedig a győzelem, semmi sem vehet vissza a csapat játékából, de a négybe jutás a minimum. A videót ITT tudod megnézni.

Ehhez képest úgy tűnik, valami mégis történt a minap, mert a csapat 8-7-re kikapott a 2011-es világbajnok olaszoktól. Jó játékkal, összeszedetten, átgondoltan játszottak a mieink, Benedek Tibor egy percre sem kételkedett abban, hogy ne tudnának továbbjutni. A sikertelen meccset követően kicsit megtörten adott interjút, amiben szintén megerősíti, jó volt a magyar csapat, nem igazán tudná megmondani, hogy min úszott el a meccs.

benedek tibor

“Nem nagyon tudom. Könnyebb lett volna, ha rosszul játszottunk volna, könnyebb lenne most értékelnem, most így azért nehéz. Azt gondolom, mind a két csapat nagyon fegyelmezett volt, próbált hiba nélkül játszani, különösebb taktikai csavarok nélkül. Az emberelőnyöket megpróbálta mind a két csapat a legjobban értékesíteni, nem nagyon emlékszem, hogy olyan hatalmas szarvashibát követtünk volna el, inkább azt mondom, hogy a végén azáltal, hogy kevés volt a plusz akció, nagyon az emberelőnyön-emberhátrányon múlt minden” – olvasható a vlv.hu-n.

A vb arany tehát elveszett. Most már csak egyetlen cél lebeghet a csapat szeme előtt, hogy legalább az előkelő ötödik helyet sikerüljön megszerezniük. Ehhez viszont az kell, hogy elengedjék a mostani sikertelenség érzését, és egy koncentrált játékkal megverjék ellenfeleiket.

A magyar kapu méltán elismert őre szintén csalódottan nyilatkozott a meccs után, de érez magukban elég erőt ahhoz, hogy elhozzák a világbajnoki ötödik pozíciót.

nagy viktor

“Olyan érzések kavarognak bennem, amiket nem tudok elmondani, mert nem szeretném, hogyha leírnád. A minimum-elvárásom az volt, hogy a négybe jutunk és ez nem sikerült, úgyhogy szerintem ebből lehet gondolni, hogy mit érzek. Nagyon sajnálom, sajnálom hogy a kulcsszituációkban mindig feléjük billent a mérleg nyelve, pszichikailag mindig ők jutottak előbbre, de ezt magunknak köszönhetjük. Utolsó másodpercekben nem lehet gólt kapni, főleg nem így, ahogy most kaptunk. Na mindegy. Nem megyek bele, mert bosszant, bosszant az összes gól, amit kaptunk.

Itt vagyunk még négy-öt napot, holnapután USA-val játszunk ha jól tudom, és hát, az is egy ugyanilyen kemény meccs lesz. Nagyon-nagyon szeretném, ha legalább egy góllal nyernénk. Utána az ötödik helyért mehetünk, még kimondani is rossz de hát ez van. Nem tudunk mit csinálni, az utolsó két meccsünket meg kell nyerni” – mondta Nagy Viktor.

Hozzászólások