Breaking News – Új frontember a Sugarloaf-ban

Megasztáros váltja az X-faktorost a Sugarloaf zenekarban

2014/05/25

Az RCNews stábja is részt vesz az Ezer Lámpás Éjszakája programsorozaton, ahol este 21.30-kor több világító lufit engednek magasba az eltűnt gyerekek emlékére.

A programsorozat egyik előadó zenekara a Sugarloaf, amelynek gitárosa Tóth Szabi előszőr az RCNews stábjával osztotta meg a hírt, hogy közel fél éves közös munka után elváltak Gubik Petrától.  Az egykori X-Faktoros hölgy helyére a Megasztár 4. szériájában megismert Nkuya Sonia kerül, aki épp az Ezer Lámpás Éjszakája programsorozat alkalmával debütált.

Az első közös interjúval és bővebb részletekkel holnap jelentkezünk!

A Sugarloafról

A zenekar 1995 májusában alakult, a kezdetben 5 fiúból álló rockzenekar első, kétszámos demója rákerült az Underground Rock válogatásra, mely nemcsak Magyarországon jelent meg, hanem más európai országokban is. Nem egészen három év múlva klipjeit már több külföldi zenecsatorna játszotta, és 2000 márciusában megjelent Manga című nagylemezét a cannes-i MIDEM fesztiválon mutatta be nagy sikerrel. 2002 szeptemberében az énekes Somlyai Péter Pepe családi okok miatt elhagyta a csapatot, akit Kövér Erika (Era) váltott. 2003-as, Nő a baj! című albumuk dalai – Hunny Bunny, Vadvirág, Bárcsak lennék férfi – hónapokig uralták a listákat.

Ezekben az években nem mellesleg többszörös Viva Comet- és Aranyzsiráf-jelöltek lettek, budapesti koncertjéhez az angol Placebo őket választotta vendégzenekarának, s mindeközben a TV2 könnyűzenei sztárvetélkedőjét, a Dalnokok ligáját is megnyerték. 2005 decemberében  Era a siker ellenére távozott a csapatból. Őt a Megasztár 1. szériájából ismert Dér Henrietta váltotta.

A 2006-os NEON-on hatalmas szakmai sikereket ér el, köszönhetően az olyan nótáknak, mint a Hajnalig még van idő, a Fogd a két kezem, a Szingli lány és a Barbie. Ezen az albumon már az első Megasztár-vetélkedő döntőjében szerepelt Dér Heni énekel. 2008-ban jelent meg a zenekar első koncert DVD-je Stereo címmel, ami több elismerést is kap színvonalas megjelenése miatt. 2009-ben elkezdtek forgatni egy dokumentumfilmet. 2011-ben jelent meg az Instant Karma lemez. 2013-ban Dér Heni kilépett az együttesből. Helyére az X-faktor-ból megismert Gubik Petra került. Őt 2014 májusában Nkuya Sonia váltotta.

Hozzászólások