Új módszerrel lopnak a telefonos tolvajok

Így próbálják lenyúlni mások pénzét

2018/02/23

A telefonos megvezetés újabb szintre lépett, durva módszerrel próbálják a csalók ellopni áldozataik pénzét.

A telefonos tolvajok eddig is mindent elkövettek azért, hogy minél több pénzt tudjanak kicsalni gyanútlan – főleg idős – emberektől, ezért egyre rafináltabb és durvább eszközökhöz nyúlnak. A legújabb és eddigi legbrutálisabb módszerrel próbálkoznak, mégpedig azzal, hogy közeli családtagjuk hangjával hívják fel a kiszemeltet, akivel elhitetik, hogy bajban vannak és ezzel próbálják lenyúlni a pénzüket. Egyik munkatársunk nagymamáját is felhívták:

“A nagymamám telefonja hajnal 2-kor csörgött, amikor felvette a telefont, a fia, azaz az apukám hangját hallotta megszólalni. A csaló – édesapám hangján – azt mondta, hogy nagy bajban van és azonnal pénzre van szüksége. Amikor mamám mondta, hogy nincs sok pénze, a tolvaj azt mondta, hogy “hiszen most kaptál nyugdíjat”. Ami miatt gyanússá vált a telefonbeszélgetés a nagyimnak az a megszólítás volt, ugyanis apukám őt mindig anyunak szólítja, míg a telefonáló folyamatosan az anyám szót használta. Amikor lerakta a telefont, egyből felhívta édesapámat, hogy megbizonyosodjon róla, minden rendben vele, azonban ő mindig lenémítja alváshoz a telefonját, ezért csak reggel látta a 3 db nem fogadott hívást. Amikor észrevette, benne is megállt az ütő, hogy vajon miért kereshette az idős édesanyja hajnalban többször is.”

A tolvajok új módszere azért is kegyetlen, ugyanis amellett, hogy kirabolják az embereket, pszichésen is hatnak rájuk, hiszen sokkos állapotba kerülhetnek egy ilyen hír hallatán, amely rosszulléthez is vezethet. 

Kép forrása: https://www.nextadvisor.com

 

Hozzászólások