Új színekkel készüljünk otthon az őszre


Hogyan készítsük fel a lakást?

2014/09/19

A nyár elmúlását a hőmérséklet csökkenése mellett a természet átalakulásán követhetjük igazán nyomon. Évszakonként megadatik a lehetőségünk, hogy változtassunk otthonunk hangulatán is. Próbáljuk lekövetni az ősz szín kavalkádját. 

falldecoration

Otthonunk kisugárzását nemcsak a lakás berendezési tárgyai, de azok színei is erősen befolyásolják. Mivel a falak színeit nem lehetséges évente vagy évszakonként változtatni, ezért elsősorban a kiegészítők árnyalataival tudunk játszani.

falldecoration2

A legegyszerűbben cserélhető darabok közül elsősorban a szőnyegek, függönyök, terítők, ágytakarók, plédek és más kisebb berendezési tárgyak mozgatásával idézhetünk elő markáns változásokat a lakásban. Éljünk a lehetőséggel, és évszakonként „színezzük át” otthonunkat egyszerűen. Nem kell megijedni, kevés pénzből is változtathatunk életterünk hangulatán.

falldecoration3

Ősszel, ahogy süllyed a hőmérséklet komfortosabb, ha lábunk meleg felülettel érintkezik. Ezért a tavaszi felmelegedésig minél több szőnyeggel „melegítsük” lakásunkat. Természetesen padlófűtés esetén erre nincsen szükség. A vastag, puha szőnyegeken a gyerekek is szívesebben játszanak.

falldecoration5

Függönyök esetében elsősorban azt vegyük figyelembe, hogy a korai sötétedés miatt egyre korábban fogjuk felkapcsolni a villanyt, ezért érdemes melegséget sugárzó sötétítő függönyöket használni. A plédek és párnák esetében is változtassunk: az ősz színeit magában hordozó ágytakaró és a párnák huzata otthonossá teszi hálószobánkat! Aki hajlamos a depresszióra, bezárkózásra ebben az időszakban tegyen minél több zöld növényt lakásába.

falldecoration4

Ősszel elsősorban az érettebb és teltebb színek kerülnek előtérbe, mint például a narancssárga, borostánysárga, az élénkbarna, a vörös, a vörösbarna és élénkvörös, a sárgászöld, a réz, mind a természettől kölcsönzött árnyalatok.

falldecoration1

Hozzászólások