Újabb bizonyíték Heath Ledger halálával kapcsolatban

Ezért kellett meghalnia a sármos színésznek

2015/08/12

A legendás Joker, azaz Heath Ledger halálának körülményei a mai napig tisztázatlanok. Bár a hivatalos vélemény szerint a színész véletlen gyógyszer-túladagolásban vesztette életét, sokan úgy gondolják, öngyilkosságot követett el. Most előkerült titkos naplója, ami ez utóbbit támaszthatja alá.

A népszerű és jóképű színész 2008-as váratlan és megdöbbentő halála sokakat felkavart. A sötét lovag című Batman-filmek sztárja, amelyben zseniálisan alakította Joker szerepét, amiért posztumusz Oscar-díjjal jutalmazták, akkoriban labilis idegállapotától és környezete szerint saját démonjaitól szenvedett. A színész többször nyúlt nyugtatókhoz, egyik interjújában feltűnően kényszeres mozdulatokat tett, láthatóan nem volt ura önmagának.

A Knight's Tale Premiere

Most édesapja engedett bepillantást titkos naplójába, amelyben talán újabb nyomok utalnak arra, hogy a sármos színész öngyilkosságot követett el azon a tragikus januári napon. A dokumentumfilm során az apa elárulja, hogy fia képes volt heteket, hónapokat tölteni egy-egy szerep tanulmányozásával, sokszor vonult félre otthonába, vagy egy hotelszobába, hogy tökéletesítse az általa játszott figurát. Joker szerepe is éppen egy ilyen volt, azonban úgy tűnik, hogy a beteges személyiség nem volt jó hatással az egyébként labilis természetű Heath Ledgerre. Kollégái és közvetlen környezete is úgy nyilatkozott, hogy a színész egy idő után képtelen volt szabadulni szorongásaitól, saját démonjai rabjává vált.

Az előkerült titkos napló, amelyben feljegyzéseit írta, képregényekből vágott ki idézeteket, Joker-kártyákat és dialógusokat, egy sokat sejtető utolsó oldallal zárul. A lapon mindössze ennyi olvasható hatalmas betűkkel: Bye-bye! Vagyis viszlát!

Íme egy részlet a dokumentumfilmből:

Hozzászólások