Újabb botrány robbant A Dalban

Freddie-t ki is zárhatják

2016/01/27

Újabb botrány A Dalban: ezúttal az egyik nagy esélyes, Freddie ütheti meg a bokáját, akit akár ki is zárhatnak a versenyből.

received_2491012060986581

Zűrös a helyzet az MTVA-nál: összeférhetetlenségről és szabálytalanságokról beszélnek, ugyanis Fehérvári Gábor Alfréd Pioneer című dalát az a Szabó Zé írta, aki egyébként A Dal zenei háttérembere is.

„Akár kizárás is fenyegetheti az érintett előadókat, hiszen őket szerződés köti a műsor kapcsán. Például a legnagyobb esélyesnél, Freddie-nél is összeférhetetlenség van! Ugye fura lenne, ha például valamelyik zsűritag, mondjuk Pierrot szerzeménye versenyezne, és azt értékelné a zsűri? Ez komoly összeférhetetlenség lenne. De az elhatárolódásnak minden olyan gyártásban részt vevő vezetőre, döntéshozóra is vonatkoznia kellene, akit a műsor fizet. Csakhogy Szabó Zé a produkció egyik zenei háttérembere, aki folyamatosan egyeztet a zsűrivel, döntéshozókkal. Számomra az is visszás volt, hogy Freddie dalának értékelésénél a zsűri többször méltatta a zeneszerzőt. Ráadásul a zsűriben csücsülő Zséda több dalának is Szabó Zé a szerzője” – nyilatkozta a Borsnak az egyik stábtag.

freddie2
Kizárnák a legnagyobb esélyest?

A fiatal énekest tartják A Dal egyik legnagyobb esélyesének, így számára hatalmas bukás lenne, ha netán valóban kizárnák. Szabó Zé szerint nincs szó összeférhetetlenségről.

„Kizárólag olyan egyeztetéseken voltam jelen, ahol a rám tartozó kérdésekről esett szó. Semmilyen kreatív döntésben nem veszek részt, a zsűrivel nem is találkozom. Én is, ahogy az összes versenyző, először a próbákon látom a produkciókat. Nem tartozom Freddie menedzsmentjéhez, csupán a versenydalt írtam neki” – mondta el Szabó Zé.

Közben az Alekosz kontra A Dal botrány is tovább gyűrűzik,miután a valóságshow-hős egy rasszista gondolatot osztott meg a Facebookon:

„Nézem az Eurovíziót és nem értem, hogy a miniszterelnök miért is hagyhatja azt, hogy Magyarországot adott esetben egy Afrikai, egy Ázsiai, vagy egy Magyarországtól eltérő, teljesen idegen meggyőződésű ember képviselje úgy, hogy ráadásul nem is Magyarul énekel” – írta a közösségi oldalán.

alekosz
A SuperTV2 kötelezte bocsánatkérésre Alekosz

A munkaadója, TV2 azonban nem hagyhatta ezt szó nélkül: bocsánat kérésre kötelezik a VV nyertest.

„A TV2 Csoport elhatárolódik Alekosz említett megnyilvánulásától. A történtek miatt írásbeli figyelmeztetésben részesítettük, és elvárjuk, hogy a cégcsoport elveitől idegen megnyilatkozásáért bocsánatot kérjen” – írták közleményben, amire Alekosz úgy reagált: félreértették a kiírását, rasszizmussal vádolni pedig az emberek rosszindulatáról tesz tanúbizonyságot.

Hozzászólások