Újabb büntetés vár Damu Rolandra?

A meghurcoltatás még nem ért véget

2015/04/07

Hétfőn szabadult a börtönből Damu Roland. A Jóban Rosszban egykori színészét három év után kiengedték, ám úgy tűnik, még mindig nincs vége a büntetésnek.

Szabadulásakor nem kívánt nyilatkozni Damu Roland, akit négy és fél év (jó magaviselet miatt három évre módosult) börtönbüntetésre ítéltek Andy Vajna felesége bántalmazásáért. A vád szerint megverte és megerőszakolta akkori menyasszonyát, Palácsik Tímeát.

A férfi unokahúga azt üzente a lánynak, hogy nincs magyarázat arra, amit tett, és “nincs bocsánat sem”. „Soha nem fogja elfelejteni, mit tettél vele, és mi sem, hogy ezzel mit tettél velünk” – fogalmazott keményen a családtag. Nem csoda, ha Vajna Timi nagyon fél, mi lesz most, ám Damu ügyvédje így nyilatkozott korábban: „Roland a tiszalöki börtönben elvett feleségéhez, Edinához költözik, együtt ünneplik a szabadulást és a húsvét szent ünnepét. Az ügyfelem egészséges, jó kondiban van, lelkileg kiegyensúlyozott, és alig várja, hogy újra dolgozhasson a szakmájában – mondta dr. Sebestyén Tamás a Borsnak. – Nem akar tudni Tímeáról, és találkozni sem szeretne vele.”további részleteket itt olvashatsz!

A Blikk értesülései szerint azonban újra meggyanúsították az egykori sorozatszínészt. Kihallgatásán szembesítették a rendőrök a váddal, miszerint majdnem 23 ezer forintos tartozása van gyermekei édesanyja felé, így egy nyugodt perce sem volt szabadulásáig, hiszen kétséges volt, hogy mi lesz a következő ítélet. Ruttner György, Damu Roland korábbi védőügyvédje így nyilatkozott az ügyről:

„Ügyfelem önhibáján kívül lett gyanúsított, fogalma sem volt, hogy tartozása áll fenn kisebbik fiának édesanyja felé. A jogerős határozat alapján bírósági végrehajtónak kellett volna értesíteni a fegyintézetet, hogy vonják le, illetve utalják a megállapított összeget a jogosult számára, ezért nem lehet bűncselekményről beszélni Damu Roland esetében, mert a gyanúsítás tárgyát képező bűncselekmény csak szándékosan lenne elkövethető. Ügyfelem rabkeresményére meg sem kíséreltek végrehajtást foganatosítani, elmaradásáról semmiféle tudomással nem bírt. Egyébként a meggyanúsítását követő napon a teljes összeget átutaltatta, ezért jóhiszeműsége, hogy képessége és tudomása szerint eleget kívánt tenni kötelezettségének, megkérdőjelezhetetlen.”

Az ügyvéd indítványozta az eljárás megszüntetését, de a Gödöllői Járási Ügyészség elutasított, ezért kérdéses, hogy milyen ítélet fog születni a közeljövőben…

Hozzászólások