Újabb extrém találmány – intelligens esernyő

Nem gond többé a víztől csöpögő esernyő, amit nem tudunk hová tenni

2014/10/20
Újabb extrém találmány – intelligens esernyő egy zseblámpára emlékeztető ventilátoros ernyő szó szerint elfújja a fejetek felől az esőcseppeket.A leginkább egy zseblámpára emlékeztető ventilátoros ernyő szó szerint elfújja a fejetek felől az

Vége annak az időnek, amikor a teljesen átázott, csöpögő esernyőt próbáljuk valahová letenni, a táskába tuszkolni, vagy a hónunk alá csapni, amitől nyakig csurom vizesek leszünk. Egy kínai cég ötletes találmánya az a nagy teljesítményű ventilátorral ellátott esernyő, amely ránézésre inkább egy nagyméretű zseblámpára hasonlít és amely a ventilátor segítségével fújja el a fejünk felől az esőt.

 

Látható a videón, hogy a rendkívül fifikás esernyő egy láthatatlan levegőburkot képez a használó feje felett, amely gyakorlatilag egyfajta pajzsként működve védi meg az esőtől, úgy, hogy nagy erővel elfújja azt.

 

asp_620_grPUwur asp_620_tn-es2

A “védőpajzs” átmérője növelhető, így akár két ember is elfér el alatta, de egy gyengébb esőnél akár még többen is. 

asp_620_enhanced-1183-1413755685-9 (1)

Az úgynevezett Air Umbrellát 2012-ben kezdték fejleszteni, ha pedig minden jól megy, 2015 decemberében kerülhet piacra a készülék. Az esernyőnek egyetlen egy hátránya van: jelenleg három modellt tesztelnek, amelyből a legnagyobb maximum fél óráig bírja sugározni a levegőt töltés nélkül.

asp_620_air-umbrella

A fejlesztők az akkumulátor teljesítményének növelését szeretnék a jövóben még tovább fejleszteni. (forrás Szeretlek Magyarország via BuzzFeed)

Hozzászólások